Bid met vertrouwen


Door Evangelist Daniel King

Daar wij dan een grote hogepriester hebben, die door de hemelen gegaan is, Jezus, de Zoon van God… Laten wij dan met vertrouwen naderen tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om ons te helpen in onze tijd van nood. ~Hebreeën 4:14,16 (NIV)

“Het gebed moet niet gezien worden “als een plicht die vervuld moet worden, maar eerder als een voorrecht om van te genieten, een zeldzaam genot dat steeds nieuwe schoonheid onthult.” – E.M. Bounds

Stel je voor dat je voor de grootste deuren staat die je ooit hebt gezien. Plotseling blazen tienduizend trompetten. De gouden deuren beginnen langzaam en majestueus open te zwaaien. Binnen, links en rechts, staan legioenen engelen in de houding. Je oren horen een aanzwellende symfonie van aanbidding. Je slaat je ogen op en kijkt door het gangpad. In de verte zie je een glimmend podium gemaakt van een miljoen juwelen. Bovenop staat de grootste stoel die je ooit hebt gezien. Je betreedt de troonzaal van de Almachtige God.

Je eerste reactie is om op je knieën te vallen van angst en ontzetting. Je voelt je alsof je niets bent in vergelijking met de Schepper van het hele universum. Waarom ben je uitgenodigd in deze verbazingwekkende omgeving?

Dan hoor je je naam roepen. In je oren klinkt het als een bulderend gefluister, vol liefde en mededogen. Je kijkt langzaam op om te zien wie je met zo’n zachtheid roept. De ogen van Hem die op de troon zit, boeien je. Hij spreekt opnieuw: “Kom, kind.” De stem is zo dwingend dat je opspringt en begint te rennen naar het geluid van Zijn stem.

Je rent langs de duizenden engelen, langs de heiligen en langs de wonderen van de hemel. Je rent de trap op, twee treden tegelijk, tot je uiteindelijk de top bereikt. God zegt het nog eens: “Kom, Mijn kind” en klopt op Zijn been. Je klampt je als een klein kind op Zijn schoot. Zijn armen omsluiten je. Onmiddellijk voel je Zijn geweldige liefde voor jou.

Op dat moment weet je, zonder enige twijfel, dat je Hem absoluut alles zou kunnen vragen wat je maar wilt en dat Hij het je zou geven. Maar je bent tevreden met alleen maar dicht tegen Zijn borst aan te kruipen. Alle gedachten, zorgen en angsten smelten gewoon weg in Zijn omhelzing. Het enige waar je je op dit moment bewust van bent is de overweldigende aanwezigheid van de Vader.

Wanneer je bidt, ga je die grote troonzaal van de Vader God binnen. Ingebed in al Zijn majesteit, pracht en heerlijkheid is een intieme uitnodiging om te komen en te blijven. Zoals een vader zijn kind liefdevol oppakt, zo omarmt de Vader God je teder, telkens als je in Zijn tegenwoordigheid komt. Er is geen angst in zo’n relatie, maar alleen vrede, troost, vertrouwen en vreugde. Alles wat de Vader heeft, geeft Hij je gewillig, eenvoudig omdat je Zijn kind bent.

Het kennen van het hart van de Vader voor jou stelt je in staat om Hem in vol vertrouwen te benaderen in gebed. Omdat je weet dat Zijn hand uitgestrekt is in liefde en barmhartigheid, is er geen ruimte voor twijfel of angst wanneer je Hem een verzoekschrift doet. Of het nu gaat om genezing in je lichaam, hulp bij een examen, richting voor het leven, of geld voor de huur, je verzoeken zijn belangrijk voor God. Hij WIL je antwoorden!

Dus als je vandaag je gebedsruimte binnengaat, ga dan in vertrouwen. Schud elke angst of twijfel van je af die je geest zou kunnen plagen. God wacht met open armen om van je te houden, je te zegenen en met je samen te zijn. Het hart van Zijn Vader is naar u uitgestrekt, wachtend om elk verzoek van uw hart te beantwoorden.

Een gedachte over “Bid met vertrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s