Een andere Geest


‘Maar Mijn dienaar Kaleb, omdat in hem een andere geest was en hij erin volhard heeft Mij na te volgen, hem zal Ik brengen in het land waar hij geweest is, en zijn nageslacht zal het in bezit nemen.’ Numeri‬ ‭14:24‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Numeri 14:11-25 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Een andere Geest

Wat was het een teleurstelling voor het volk Israël, al die tijd door het zand gesjokt, aanbeland op de grens van het Beloofde Land Kanaän en dan het bericht horen van 10 van de 12 verspieders, dat het onmogelijk zou zijn om het land in te nemen. En die andere twee, Jozua en Kaleb, die spoorden niet, die zeiden dat het makkelijk moest kunnen.

Ja, want zij, Jozua hoort daar natuurlijk ook bij, als is hij niet met name genoemd in onze tekst, en Kaleb, hadden een andere Geest, Ruach, de Heilige Geest. En zij vertrouwden God volledig op Zijn Woord. En hadden ook alle wonderen tot nu toe meegemaakt, iedere dag waren ze er nog getuige van, als er weer Manna lag.

En dat is nu precies waar het om gaat in deze serie. Want als we vol zijn van de Heilige Geest, vertrouwen we Hem ook volledig. We weten dat de beloften in Zijn Woord Ja en amen zijn, ook vandaag nog. Onze ervaringen, die ook negatief kunnen zijn, ten spijt. Want Hij, Die in ons is, is meer dan die in de wereld is. De vraag is dus alleen, waardoor en door wie we ons laten leiden!

Angst was de raadgever van de andere 10 verspieders en ongeloof, nooit een goede combinatie. Het gevolg was dan ook dan het hele volk nog 40 jaar door de woestijn moest sjouwen en, wat nog erger was, dat niemand het beloofde land mocht binnengaan, behalve Jozua en Kaleb! Angst en ongeloof doen je het beloofde land missen. Nee, ik heb het niet over de hemel, ik heb het over het Koninkrijk van God, wat niet alleen straks eens zal komen, maar nu al in ons is, zegt Jezus Zelf! (Luk.17:21)

En dat Koninkrijk openbaart zich in genezingen, bevrijdingen, kracht van de Heilige Geest, reddingen van mensen, die anders verloren zouden gaan. En alleen door de Heilige Geest zijn wij in staat dat te doen. Als we een andere geest hebben en dan heb ik het niet eens over een boze geest, maar een wereldse geest, afgestemd op hoe de wereld tegen dingen aankijkt, zullen we nooit ons beloonde land innemen. Dus laat je volledig door Hem leiden, de Heilige Geest, die altijd bij je is en je nooit in de steek laat en je zult versteld staan wat God door jou heen kan doen. Omdat je een andere Geest hebt!

Gebed: Dank U, Heilige Geest van God, dat U in mij woont en door mij heen werkt. Ik wil U alle ruimte geven in mijn leven, opdat ik het Beloofde Land kan innemen en de werken doen, die Jezus deed. Amen!

Deze serie heet Vol van de Geest

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s