Waarvoor?


‘maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde.’
‭‭Handelingen‬ ‭1:8‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Handelingen 1:4-12 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Waarvoor?

Waarvoor ‘moeten’, want we zagen al dat het een opdracht is, vol zijn van de Geest? Wat heeft het voor nut? Allemaal vragen, die je zou kunnen stellen. Waarom al dat pinkstergedoe? Onze tekst geeft het antwoord…

Om kracht te ontvangen en niet zomaar een beetje kracht, nee, de explosieve dunamis kracht van de Heilige Geest. Toen Alfred Nobel zijn dynamiet had uitgevonden, zocht hij een woord, een naam, ervoor en hij koos deze naam, dunamis. En die kracht bevindt Zich dus in ons!

En waarom dan wel? Om kerkje te spelen? Om over de grond te rollen of wat voor manifestatie er al dan niet gebeurt als je vervuld wordt? Nee. Hoewel zeker niet onbelangrijk. De discipelen kregen de opdracht om te wachten tot de Heilige Geest er was, de belofte van de Vader. Dus ze moesten het weten als Hij kwam. En dat deden ze ook, uiterlijke tekenen en innerlijke tekenen te over!

Maar je krijgt de Heilige Geest om getuige van Jezus te zijn. Dicht bij huis en heel ver weg, al naar gelang God je roept. Al die andere dingen, belangrijk, maar iedereen is een getuige van Jezus, daar heb je de Geest voor gekregen. En Hij presenteert en legt het accent altijd op Jezus. Dat is Zijn taak. Dus hoe meer Heilige Geest, hoe meer Jezus! Want niemand kan zeggen: ‘Jezus is Heer’, dan door de Heilige Geest. (1 Korinthe‬ ‭12:3‬ )

Dus niemand kan zeggen dat hij daar niet voor geroepen is, of dat het je bediening niet is. Jezus kwam om het verlorene te zoeken en te redden (Lukas. 19:10] en als we Hem willen volgen is dat dus ook onze Grote Opdracht!

Dus je hoeft niet te wachten tot er een stem uit de hemel komt, je kunt gewoon beginnen, op de plaats waar God je gesteld heeft. En weet je wat ook een vertaling en betekenis is van de Parakleitos? Precies, Helper. Hij komt je te hulp om te getuigen, maar dan moet je het wel doen!

Gebed: Heilige Geest van God, ik wil me opnieuw toewijden, om te doen waarvoor ik geroepen ben, hoe moeilijk, lastig en eng ik het ook vind. Maar dank U wel dat U mij helpt om een getuige te zijn van de Opgestane, van Jezus. Want die boodschap moet iedereen horen! Amen.

Deze serie heet Vol van de Geest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s