Gevolg


Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.’
‭‭Johannes‬ ‭7:38‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Johannes 7:31-44 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Gevolg

We gaan verder waar we gisteren gebleven waren. Want als we gekomen zijn, gedronken hebben en onze geestelijke dorst is gelest, worden we, als het ware zelf, een bron: uit ons binnenste komen stromen van levend water!

Wauw, dat is wat, stromen van levend water, uit ons binnenste. Dat merk je als je mensen de handen oplegt en zelf gaat uitdelen van die Geest, die in je is. Als je gaat bidden voor mensen voor genezing, en demonen op de vlucht gaan. Want als we mensen aanraken gaat die stroom stromen.

Als we alles voor ons zelf houden droogt het op. Een mooi beeld daarvan is het meer van Galilea. Daar komt de Jordaan in uit en die stroomt er eigenlijk ook weer eruit, op weg naar de Dode Zee. Het meer is vruchtbaar, alles eromheen is groen, maar bij de Dode Zee, de naam zegt het al, is alles dood, die houdt alles voor zichzelf en droogt dus op…

Dus geef het door, ga dat levende water gebruikten, tot eer van God en om je naaste te helpen. De wereld is in nood, waarom? Omdat ze ten diepste Jezus niet kent. En als Hij, door de Geest in ons woont, zijn wij in staat Zijn liefde en Zijn kracht door te geven.

Daarom is onze aanraking, het opleggen van handen, zo belangrijk, een ‘Point of contact’ , dan kan het stromen van jou naar de ander. En hoe meer we geven, hoe vruchtbaarder we worden en hoe meer we ook weer ontvangen! Je komt nooit tekort, er is altijd genoeg!

Gebed: Ja, Heer, ik wil beschikbaar zijn. Ik wil wat ik ontvangen heb doorgeven. Zodat ook anderen door U worden aangeraakt, genezen, hersteld en bevrijd. Dank U voor die stromen van levend water 💦 , die ik weer mag doorgeven! Amen

Deze serie heet Vol van de Geest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s