Het is een opdracht


En word niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is, maar word vervuld met de Geest,’
‭‭Efeze‬ ‭5:18‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Efeze 5:1-21 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Het is een opdracht

‘Rare titel vandaag’, denk je misschien, maar het staat er echt. Vervuld worden met de Geest is geen optie, het is een opdracht! En het staat ook nog eens in een Griekse werkwoordsvorm die een voortduur aanduidt. Het had dus beter vertaald kunnen worden met ‘word voortdurend vervuld met de Geest. Dat is nogal wat!

Ja, zo belangrijk is het om iedere keer weer vervuld te worden met de Heilige Geest. ‘Lekt het weg dan?’ zou je kunnen vragen? De doop in de Heilige Geest is een eenmalig iets. Bij je bekering komt de Here Jezus, in de Persoon van de Heilige Geest in je hart wonen. Maar Hij wil niet alleen je hart, Hij wil je helemaal. Maar Hij is een gentleman, Hij wacht tot jij Hem uitnodigt. En als je dat doet, dan overspoelt Hij je. Is Hij in je, onder je, rondom je, boven en onder je, overal waar je het maar bedenken kunt. Je wordt doordrenkt.

Zoals je een krijtje in de inkt legt, of een spons in het water onderduwt en er in knipt en die zich dan volzuigt. Als je er dan vervolgens weer in knijpt, komt er water uit. Stromen van levend Water, zegt Jezus in Johannes 7:37,38. Maar het is goed om regelmatig opnieuw voor je te laten bidden, of Hem opnieuw uit te nodigen. Mijn gebed is iedere morgen: ‘Heilige Geest van God, vul mij opnieuw en kom op mij, en breng mensen op mijn pad die ik het evangelie kan vertellen in woorden, werken en wonderen’ En dan gebeuren er vaak mooie dingen!

En dan is er natuurlijk de alomtegenwoordigheid van de Heilige Geest, ‘Omnipresent’, zegt men in het engels. Hij is overal, hier bij ons en aan de andere kant van de wereld. Daarom was het beter dat Jezus ging, die kon maar op 1 plaats tegelijk zijn, omdat Hij een menselijk lichaam had. En dan heb je nog de zalving, die op je komt, bijvoorbeeld als je in de bediening bent, je voelt dan zijn tastbare aanwezigheid. Dat kan ook in een samenkomst zijn, waar een krachtige aanbidding is en je het merkt, doordat je haren overeind gaan staan, in positieve zin, of kippenvel, of je gaat een beetje, of meer, schudden e.d. Maar de Geest in je, zegt Robbie van Veen van Royal Mission is voor jezelf, de Geest op je is er voor de ander

Maar, zoal we gisteren al zagen, de manifestaties zijn niet belangrijk, het gaat om het resultaat. Wat werkt het in je leven uit? Maar zorg ervoor dat je aan die opdracht voldoet, dat je eigenlijk continue gevuld bent. Denk aan je toilet, als je dat doortrekt wordt het vanzelf weer gevuld, totdat het vol is en dan stopt het, maar het kraantje naar de stortbak moet wel open staan. En dan kan het met kracht stromen en alle ongerechtigheid, vuiligheid en afval, wegspoelen, om dan weer opnieuw vol te lopen. En nogmaals, het is geen optie, het is een opdracht!

Gebed: Dank U wel, Heilige Geest van God, dat U er constant bent en dat U mij doorlopend wilt vervullen, zelfs doen overstromen, opdat ik bruikbaar ben in Uw Koninkrijk en de Naam van Jezus zal verhogen met mijn leven Amen

Deze serie heet Vol van de Geest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s