Reden 13: Bidden naar Zijn wil


‘En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil.’
‭‭1 Johannes‬ ‭5:14‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1 Johannes 5:14-21 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Reden 13: Bidden naar Zijn wil

Misschien wel de belangrijkste van allemaal is Reden 13. Dat God ons gaat verhoren als we bidden naar Zijn wil. Wat is Zijn wil dan? Dat niemand verloren gaat.!

Twee keer komen we dat tenmiste tegen in het Nieuwe Testament: in 1 Tim. 2:4 ‘Die wil dat alle mensen zalig worden en tot kennis van de waarheid komen.’ En in 2Petr.3:9 ‘De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.’

Dus als wij bidden dat mensen, die verloren dreigen te gaan, omdat ze Jezus (nog) niet hebben aangenomen, worden gered, bidden we naar Zijn wil! Want Hij wil dat ze worden gered. Daar is Jezus voor aan het kruis gegaan. Toen Hij uitriep: ‘Mij dorst‘ (Joh.19:28 NBG51) Bedoelde hij niet alleen Zijn lichamelijke dorst, maar zeker ook Zijn verlangen naar de verloren mens. Want Hij was tenslotte gekomen om te zoeken en te redden hetgeen verloren was (Lukas 19:10)

Gods aanbod van de genade is zo ontzagwekkend en overstelpend groot, dat het genoeg is voor de mensen die hebben geleefd, die nu leven en die nog zullen leven. Het enig wat men hoeft te doen is het aan te nemen. Ons gebed kan hen daarbij helpen. En nu we weten dat God ons zeker gaat verhoren, op grond van Zijn woord, gaan we nog vuriger en aanhoudende te werk, toch? We gaan door totdat er iets gebeurd, we geven niet op.

In de volgende serie gaan we kijken hoe we moeten bidden en wat onze wapens zijn in die geestelijke stijd rondom verloren zielen

Gebed: wat geweldig dat ik mag weten dat U mij gaat verhoren als ik bid voor de mensen, die U op mijn hart hebt gelegd. Ik kan niet wachten totdat mijn gebeden zijn verhoord, maar ik wil doorgaan, totdat ik het resultaat ga zien, omdat U mij verhoort, omdat ik bid naar U wil! Ik zie uit naar wat U gaat doen, amen!

Deze serie heet 13 redenen voor verhoring en is gebaseerd op het gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen van Lee E. Thomas. Op de landings pagina vind je meer informatie over het gratis boekje e.d.


‭‭

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s