Reden 9: Verwachting


Ik zocht naar iemand onder hen die een muur kon optrekken en voor Mijn aangezicht in de bres kon staan voor het land, zodat Ik het niet te gronde hoefde te richten, maar Ik vond niemand.’
‭‭Ezechiël‬ ‭22:30‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Ezechiël 22:27-31 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast: Reden 9: Verwachting

God is op zoek naar mensen, die op de bres willen gaan staan, een muur van gebed willen oprichten, opdat de mensen niet verloren zullen gaan. Hij verwacht er te vinden. Mensen die tijd apart zetten voor gebed voor verloren mensen, opdat Hij kan doorbreken met Zijn genade. Vindt Hij jou?

In de tijd van Ezechiël vond Hij niemand…en het volk werd weggevoerd in ballingschap. Wij hebben een verantwoordelijkheid voor de mensen om ons heen, om voor hen te bidden, de machten van de duisternis te binden en de bedekking, die de god van deze wereld over hun geestelijke ogen heeft gelegd, te verwijderen. Maar dat kost inspanning, een paar minuten eerder je bed uit, discipline. Gaat Gods verwachting bij ons beloond worden? Want als dat zo is, dan gaat Hij ons verhoren, de negende reden!

Zoals ik het stukje lees hadden voorbidders de ramp, de deportatie van Israël, het 2 stammenrijk destijds, kunnen voorkomen. Zoals Abraham onderhandelde met God en Lot en Zijn gezin gered werd uit Sodom. Zoals Mozes bad voor het volk, nadat ze het gouden kalf hadden gemaakt en hij zichzelf aanbood om uit het boek des levens te worden gestoten i.p.v. het volk. Zoals ook Paulus bad voor zijn volksgenoten.

In de bres gaan staan voor mensen heeft gewoon impact in hun leven. Ik kan daarvan getuigen. Een nichtje van mijn vrouw, die op ons gebedslijstje staat, heeft een zelden voorkomende longziekte. Menselijkerwijs gesproken had ze al dood moeten zijn, maar ze is er nog steeds. Het is stabiel en de doktoren weten niet hoe dat kan en staan voor een raadsel, maar wij weten dat we op de bres voor haar staan!

Denk er niet te licht over, over jouw gebed. Zeker niet als je dat met meerderen doet, want 1 kan er 1000 verslaan en 2 10.000, dat is bijbelse rekenkunde, waar geen wiskundige chocola van kan maken, maar de bijbel wel! Want als wij gaan doen wat God van ons verwacht, gaat Hij ons verhoren en kunnen wij, als Habakuk, gaan uitzien op de muur naar wat Hij gaat doen. Bid jij mee? Je zult versteld staan van de impact, die het heeft!

Gebed: U bent in verwachting dat U iemand zult vinden, die voor verloren mensen op de bres gaat staan. Hier ben ik Heer. Ik sta op de bres voor de mensen, wiens namen U mij gegeven hebt. Opdat ze niet verloren gaan, maar zullen worden gered. Wat een impact heeft mijn gebed, dank U wel daarvoor, ik zie uit naar wat U gaat doen! In Jezus Naam, amen

Deze serie heet 13 redenen voor verhoring en is gebaseerd op het gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen van Lee E. Thomas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s