Je hart uitstorten


[Psalm 62:9] Vertrouw op Hem, mijn volk, te allen tijde,
stort uw hart uit bij Hem,
God is onze schuilplaats. sela NBV21

Lezen: Psalm 62

Vandaag weer eens een Psalm van David. Wat kon hij toch mooie liederen maken. Benieuwd hoe die geklonken hebben.

In de tekst van vandaag roept hij ons op wat hij zelf proefondervindelijk ervaren heeft: altijd op de Heer te vertrouwen en ons hart voor Hem uit te storten en de reden is omdat Hij een toevlucht is, een mooie driepunten preek in een vers!

Ja op Hem vertrouwen te allen tijde, dus wat er ook gebeurt, hoe de nieuwe maatregelen ook zullen zijn. Niet vertrouwen op de regering (maar wel voor ze blijven bidden), niet alleen vertrouwen op je vaccinatie of juist je immuunsysteem, nee in alles vertrouwen op Hem. En wie op Hem Zijn geloof bouwt is nooit bedrogen uitgekomen!

En dan dat uitstorten van je hart. Hem echt alles vertellen, je zorgen je problemen, de dingen waar je tegenaan loopt, echt alles. Alleen psychologisch gezien helpt dat al, maar gebed is meer. Het is je zorgen op Hem werpen, zoiets van, met eerbied gezegd ‘Hier heeft U het’ en Hij wil het graag. Maak va je hart geen moordkuil, want als je gaat zitten piekeren is dat niet goed voor je nachtrust, voor je hart, je maag, kortom je hele lichaam. Breng ze bij God en laat ze daar, echt, het lucht niet alleen op, het helpt echt!

Want, Hij is een toevlucht, je kunt dus bij Hem schuilen, altijd en immer. Er zijn geen openingstijden, Hij is 24/7 beschikbaar, je hebt geen QR code nodig want er is al voor betaald, met het bloed van Jezus. Wat je wel nodig hebt is geloof, want zegt De Hebreeënbrief, wie tot God naderen moeten geloof hebben dat Hij bestaat en een hoorder is van wie Hem ernstig zoeken. En geloven is een werkwoord, dat moet je gewoon gaan doen. Daarnaast is het ook nog een gave van de Geest om het onmogelijke mogelijk te maken. Echt, geloof me, het werkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s