Impartatie


[Rom.1:11] Want ik verlang ernaar u te ontmoeten en u te laten delen in een geestelijke gave, om u te sterken, NBV21

Lezen: Rom 1:8-16

Het woord impartatie kennen we eigenlijk niet in het Nederlands, maar het is meer dan mededelen, laten delen en zo, zoals het vaak vertaald wordt, er is sprake van een overdracht. Denk aan de mantel van Elia, die Elisa kreeg en waardoor hij instaat was dubbel zoveel wonderen te doen als Elia.

Ook Paulus heeft het verlangen om de Gemeente in Rome te bezoeken en om enige geestelijke, charismatische gaven over te dragen, zodat ook zij in staat kunnen zijn om het evangelie uit te dragen, zoals hij dat doet. Want dat is de bedoeling met impartatie, dat je hetzelfde gaat doen als degene, die zijn of haar zalving op jou overdraagt. Hetzelfde wil niet specifiek zeggen op dezelfde manier, maar wel met hetzelfde doel,

Wat jij met die zalving, die je ontvangt doet, is jouw eigen invulling en je eigen verantwoording. Je kunt er ook niets mee doen en ze aan je verzameling van mensen toevoegen, die jou de handen hebben opgelegd, als een prijzenkast. Of je kunt je ernaar uitstrekken om hetzelfde te gaan doen, uiteraard in de kracht van de Heilige Geest.

Nu zijn er ook mensen, die er bang voor zijn, dat mensen met een verkeerde geest jou de handen opleggen en je daardoor dus een boze geest zou ontvangen. Maar als je zelf het verlangen hebt om meer van God te ontvangen hebben we de belofte dat Hij ons geen stenen voor brood, of schorpioenen voor eieren zal geven, maar de Heilige Geest aan wie Hem erom vragen. Dus die angst is ongegrond. En als jij vol bent van de Heilige Geest kan er geen andere geest meer bij. Neem bijvoorbeeld een luchtballon, als je die goed opgeblazen hebt en dichtgeknoopt, kan je blazen wat je wilt, er komt niets meer bij, heb je hem echter opengemaakt is het andere koek

Strek je uit naar meer van Gods Geest in je leven, want er is altijd meer, als de Heilige Geest in je leven is en je in Hem gedoopt bent, heb je sowieso alle negen geven tot je beschikking. Ga er mee oefenen, ga er mee aan de slag, je zult zien wat je voor een oneindige schat hebt ontvangen, en groei erin, iedere dag weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: