Niets onmogelijk


[Markus 10:27] Jezus keek hen aan en zei: ‘Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’NBV21

Lezen: Markus 10:17-31

Je hoort de tekst van vandaag wel vaker, ook als het om genezing en wonderen gaat, maar de context leert ons dat we hier te maken hebben met behouden, gered zijn. Het verhaal is bekend, de rijke jongeling komt bij Jezus. Hij heeft zo het verlangen om behouden te worden, het eeuwige leven te beërven. Maar als Jezus hem de oudtestamentische weg wijst, via het houden van de wet, dan zegt hij dat hij dat allemaal doet. Dat is onmogelijk, omdat tenslotte alle mensen gezondigd hebben en daardoor Gods nabijheid missen, zegt Rom.3:3.

Maar Jezus ziet hem aan en ziet zijn bolwerk, het struikelblok zijn rijkdom. Ok, zegt Jezus, als je dat verkoopt en weggeeft en mij volgt dan heb je het. Maar dat gaat de jongeman te ver, want het is zijn afgod! We kunnen nog zo vroom zijn, maar waar willen we geen afscheid van nemen als Jezus ons dat vraagt?

Deze opdracht geldt in dit specifieke geval deze knul, maar iedereen heeft wel iets wat hij ten diepste boven God stelt. Daarom is het, vanuit onszelf ook onmogelijk om gered te worden!

Wanneer we geen afscheid willen nemen van ons bolwerk, dan kunnen we het wel eens zomaar gaan missen. Dus onderzoek jezelf en bekeer je ervan!

Voor mensen is het onmogelijk om behouden te worden, maar voor God is alles mogelijk. Want er is een offer gebracht op Golgotha, het bloed van Jezus heeft gevloeid, voor onze genezing, voor onze bevrijding en voor onze redding en we hoeven het alleen maar te ontvangen, in geloof, uit genade.

Daarom is bij God alles mogelijk en dus niets onmogelijk, als het gaat om redding, maar ook als het gaat om genezing en wonderen. Want door Zijn offer heeft Jezus alle macht en is Hij altijd bij ons tot aan het eind! Samen met Hem kunnen we alles aan, want Hij is erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: