Klop, klop


[Openb.3:20] Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met Mij. NBV21

Lezen: Openb.3:14-21

Hoort, wie klopt daar kinderen?, hoor je vandaag de dag weer zingen, al is het veel minder dan vroeger. Maar eigenlijk zou dat ook de titel van de Opfrisser van vandaag kunnen zijn. Jezus klopt aan de deur van ieders hart, want Hij wil zo graag naar binnen! En Hij staat bij velen nog buiten. Zelfs bij de kerk, waar het hier in eerste instantie over gaat, de gemeente van Laodicea. Ze waren lauw geworden, het vuur was gedoofd. En als het vuur gedoofd is, komen de wolven en roven van alles, vooral je passie voor Jezus

Wij gebruiken het plaatje als achtergrond bij het evangeliseren en zeggen dan of men het herkent en of men wel eens bidt. Aan de hand van 9 vragen komen we erachter of mensen rijp zijn om geplukt te worden. De Heilige Geest had tegen de man gezegd, die het van Hem ontvangen had, dat als hij zou delen, de Heilige Geest zou schudden. En alleen rijpe appels vallen uit de boom! Wat nog niet rijp is, moet je nog niet willen plukken. Dit haalt zo de druk af van het moeten presteren en van de angst om te falen, want is men nog niet rijp, dan ligt dat niet aan jou. Het wordt dan ook wel Evangeliseren makkelijk gemaakt genoemd. Wil je dat ook eens meemaken, nodig ons uit in je gemeente voor een training!

Maar Jezus kan dus ook bij kerkmensen nog buiten staan. Mensen denken dat ze er niets aan kunnen doen om gered te worden, maar dat klopt niet. Want Hij staat buiten en de knop zit aan de binnenkant, jij bent degene die open moet doen en Hem bInnenlaten. In die tijd konden Romeinse soldaten bij een willekeurig iemand naar binnen stampen en de woning opeisen, ook tijdens de bezetting in 40-45 kon dat, inkwartieren heette dat. Maar Jezus dendert niet binnen, hIj is een gentleman, Hij wacht, maar klopt wel, soms zachtjes, maar soms ook loeihard, want Hij wil niets liever dan binnenkomen en een relatie met je aangaan. Eten in die tijd was een feestje, maar duidde ook op relatie. Daarom waren de mensen zo boos dat Hij bij Zacheus ging eten destijds.

De grote vraag is, hebben wij Hem al binnengelaten, of staat Hij nog in de kou? Is Hij de Heer van ons huis, van ons leven? Staan we (nog) in vuur en vlam voor Hem, of zijn we lauw? Dan loop je de kans uitgespuugd te worden en dat moet je niet willen.

Als je Hem nog nooit hebt binnengelaten, bid dan dit gebed, hardop en met je hart:

Lieve Here Jezus, ik open de deur van mijn hart. Ik zeg sorry voor mijn zonden. Ik kies ervoor om U te volgen en U de Heer van mijn leven te maken. Vul mij met Uw Heilige Geest, in Jezus Naam, amen!

Als je dit voor het eerst hebt gebeden, stuur ons dan een berichtje, dan gaan we je verder helpen om Hem te volgen!

En heb je dit dan al gedaan, deelde het dan zoveel mogelijk, opdat er mensen, door jouw deel actie worden gered! Doe je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: