Voorziener


‘Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus.’
‭‭Filippenzen‬ ‭4:19‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Fil.4: 10-20

Het gebed wat mijn ouders, en ook ik jarenlang, baden na het eten ging als volgt: ‘O Here, wij danken U van harte, voor nooddruft en voor overvloed’ nu is het makkelijk om God te daken voor de overvloed, maar voor de nooddruft? Het woordenboek omschrijft dat als het gebrek aan het meest elementaire. Maar ik denk dat we toen niet wisten wat we baden. Financiële problemen waren ons toen ook niet vreemd.

Maar wat een belofte ontvangen we vandaag in deze tekst. Even over de context. Paulus bedankt deze gemeente omdat ze zoveel hebben bijgedragen aan zijn bediening. Hem overvloedig hebben gezegend en ten diepste hebben ze het niet aan Paulus gegeven, maar aan de Here, voor wie het ook welbehaaglijk was.

De voorziening van God kan dan ook nooit los gezien worden van ons geven aan Hem en aan Zijn dienst. Want die zijn met elkaar verbonden. Wie karig zaait zal karig oogsten, staat er ook ergens. Dus als wij krenterig zijn moeten we niet verwachten overvloedig gezegend te worden.

Niet dat je het daarom doet, het is een bijbels principe, dat van zaaien en oogsten dus. Zaai je in het koninkrijk, uit liefde, dus met de juiste hartsgesteldheid, dan mag je dat terugverwachten, meer nog dan dat je gezaaid hebt. Doe je dat om meer te ontvangen, of omdat men je dwingt het te doen, dan treedt het principe niet in werking.

Sommigen noemen het geven van tienden oudtestamentisch, ik zeg dan altijd, prima, doe jij het op de nieuwtestamentische manier van Hand, 2:44: ze hadden alles gemeenschappelijk.

Geven om te ontvangen is dus niet goed en dan werkt het ook niet, het gaat om je hart. Dan tel je niet tot op het dubbeltje of je al aan de 10% zit, dan geef je gewoon meer. God kent je hart en dan heeft Hij ook nog eens de blijmoedige gever lief. En dan worden de sluizen van de hemel geopend, daar mag je Hem op testen, zegt Hij Zelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: