Hartbewaking


[Spreuken 4:23] Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart,het is de bron van je leven.

Lezen: Spreuken 4: 20-27

Ik ben het bovenstaande tegengekomen de afgelopen dagen. Voor wie het nog niet weet, afgelopen maandag ben ik met een hartaanval in het ziekenhuis opgenomen. Er was een vernauwing in de kransslagader, waardoor ik ernstige druk op mijn borst had gekregen. In het ziekenhuis ben ik gedotterd en is er een stent geplaatst, zodat de vernauwing is verholpen. Ik moet echter wel rustig aan doen en goed luisteren naar mijn lichaam. Mijn hart bewaken dus. Gisterenmiddag ben ik uit het ziekenhuis ontslagen, dus daarom vandaag weer een Opfrisser.

Je hart is dus een heel belangrijk, zo niet het belangrijkste orgaan in je lichaam, als dat het niet meer doet is het afgelopen en stopt het leven. Dat is lichamelijk zo, maar ook geestelijk. Want eigenlijk ga je pas leven als je Jezus toelaat in je hart, dan ontvang je nieuw leven.

In de wapenrusting heb je het borst pantser van de gerechtigheid, je bewaakt je hart door een rechtvaardig leven. De verzen die erop volgen bevestigen dat:

[24] Neem nooit leugens in de mond,
laat geen bedrog over je lippen komen.
[25] Je moet elk mens recht in de ogen kunnen zien,
nooit je ogen hoeven neerslaan.
[26] Weet welke weg je wilt inslaan,
dan loop je met vaste tred.
[27] Wijk niet af naar rechts, wijk niet af naar links,
wijk alleen uit voor het kwaad.

Jezus zegt dat waar het hart vol van is, de mond overloopt. Als Hij in je hart zit, kan je niet over Hem zwijgen en spreek je over Hem, waar je ook bent, want Hij doet je leven vol zijn. En je hebt Hem zo lief, je kunt niet eens zwijgen, te pas en te onpas heb je het over Hem.

En ik heb natuurlijk een hele ris aan medicatie meegekregen, voornamelijk om herhaling te voorkomen, maar vers 20-22 geeft al het beste medicijn wat er is: Gods Woord. Daarom zal ik ook deze Opfrisser blijven maken, in eerste plaats voor mijzelf en als ik daar anderen mee zegen is dat meegenomen, maar niet het eerste doel.

God heeft mij gespaard voor erger: Mijn hart is niet beschadigd, alles is nog intact en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Tegelijkertijd ben ik toch ook weer bepaald bij de eindigheid van het leven, het kan zomaar afgelopen zijn… wat is het dan geweldig om te weten dat je in Zijn hand bent, dat je plaats bereid is, omdat je Hem kent als je Redder en Verlosser. Iets beters is er niet, dat gun je toch iedereen?

Eén reactie op “Hartbewaking”

  1. julietta schreef:

    Super te horen dat het je weer beter gaat. 🤗

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: