Overvloed


[Joh.3:34] Hij die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed.NBV21

Lezen: Joh.3:22-36

De tekst van vandaag komt uit het getuigenis van Johannes over Jezus en gaat dus in eerste instantie over Hem. Hij die door God gezonden is, apostel, staat er eigenlijk en Hij is de apostel bij uitstek. En Hij heeft de Geest overvloedig gekregen. De duif rustte op Hem, naar Zijn doop in water.

Maar het geldt ook voor ons. Ook wij zijn gezondenen, apostels, om het Koninkrijk van God te verkondigen en te demonstreren. Zoals de Vader a mij gezonden heeft, zend Ik u, zei Jezus. En als we in de Heilige Geest gedoopt zijn, is dat niet dat we maar een beetje Heilige Geest hebben, nee Hij is overvloedig over ons uitgestort. Zoals je onder een waterval staat, geen stukje is er meer droog. Je bent volledig gezalfd.

Mensen twijfelen wel eens of ze gedoopt zijn in de Heilige Geest omdat ze niets voelden toen er voor hen gebeden werd. Wel aan de ene kant heb je het Woord dat zegt dat je het bent als je dorstig bent en Hem erom gebeden hebt, maar aan de andere kant zegt Jezus ook tegen Zijn discipelen dat ze in Jeruzalem moesten blijven totdat, ze konden het dus weten!

Nu gaat God met ieder Zijn weg, en we moeten oppassen dat we onze persoonlijke ervaring niet op anderen leggen. Want de een ervaart elektriciteit, de ander rolt over de vloer, weer een ander valt, of spreekt meteen in tongen, hoe prachtig het ook allemaal is, het gaat om de transformatie die plaatsvindt. Ben je veranderd sinds er voor je gebeden is?

Neem de discipelen, 7 weken geleden zaten ze nog met de deur op slot, bang voor de tempelwacht en de soldaten. Met Pinksteren stromen ze naar buiten om de grote daden Gods te verkondigen en zijn blij als ze een pak slaag hebben gekregen omdat ze getuigen. Een wereld van verschil.

Hand 1:8 zegt dat we kracht zullen krijgen om te getuigen, wel als je dat doet is dat misschien wel het meest afdoende bewijs, dat je de Heilige Geest ontvangen hebt…. en niet met mate, nee overvloedig, stromen van levens water!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: