De vreugde van de HERE


[10] Wees niet bedroefd, want de vreugde die de HEER u geeft, is uw kracht.’ NBV21

Lezen: Nehemia 8:1-13

Gisteren hadden we het al over kracht en blijdschap wat God voor ons klaar heeft liggen in de Heilige Geest. Iemand van mijn Lezers noemde dat ik-gericht, alsof het alleen om de blijdschap die het ons geeft gericht zou zijn. Maar het is natuurlijk een geweldig bij-effect. Want het geeft ontzettend veel vreugd als je ziet dat God jou, ondanks alle lek en gebrek, wil gebruiken om Zijn glorie te laten zien.

Ook vandaag gaat het over blijdschap, vreugde en kracht. En niet zomaar vreugde, nee de vreugde des HEREN! De blijdschap die Hij geeft. Sommige mensen kunnen, tot op het hysterische af, lachen als ze aangeraakt worden door de Heilige Geest. Mensen met een religieuze geest vinden dat ‘oneerbiedig’ maar die weten niet hoe bevrijdend het kan zijn om heerlijk overweldigd te worden door die blijdschap.

En de vreugde die de wereld ons geeft, is geen echte vreugde, het is vaak onderbroekenlol, of ten nadele en ten koste van anderen, het geeft een kater en bevredigd nooit. Maar de vreugde van de HEER die geeft je kracht.

Een aantal jaren geleden waren we bij een samenkomst met Rodney Howard Browne. Er was een Chinese man, die over de grond rolde van het lachen, hij kon haast niet meer stoppen. Toen we zijn getuigenis hoorden werden we allemaal stil. Hij was een aantal jaren daarvoor ook bij zo’n bijeenkomst geweest en had inmiddels meer dan 70 kerken gesticht in China! Dat is de vrucht, dat is de kracht die Gods blijdschap je geeft. Vandaaruit kan je verder en bouwen aan Zijn Koninkrijk

Ik hoop dat er vandaag iets te lachen valt in jouw kerk. We zijn blij dat we weer kunnen samenkomen, voor hoelang weet niemand, omdat juist veel kerkgangers niet zijn gevaccineerd en de Corona daar weer toeslaat. Maar weet dat het Zijn vreugde is, die je die kracht geeft, en dat je dan gesterkt weer verder kunt om de dingen te doen, die Jezus deed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: