Domino effect


[2Tim.2:2] Wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, geef dat door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.NBV21

Lezen: 2Tim.2:1-13

We mogen, dat wat we van God ontvangen hebben, nooit voor onszelf houden. Allereerst is dat natuurlijk de boodschap van het evangelie. Je bent gered om te redden, om anderen te redden. En door de kracht van de Heilige Geest kan je dat ook. toch zijn er mega aantallen gelovigen die nog nooit iemand tot Jezus hebben geleid….

Maar ook alle lessen en principes uit Gods Woord zijn er om doorgegeven te worden. Van de een op de ander, zodat de rijkdom van het evangelie groeit, want wat je doorgeeft groeit alleen maar.

We zien hier ook het principe van wat Paulus ons leert in de Efeze brief over de Vijfvoudige bediening, zij zijn er om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon. Met andere woorden: de apostel moet je leren om apostolisch te denken, de profeet moet je leren om te profeteren, de evangelist moet je leren zielen winnen, de herder hoe je herderlijk moet zijn en de leraar hoe je anderen moet leren. Dan krijg je het domino effect en wordt de kennis steeds groter. En dat is belangrijk, want Hosea zegt in hoofdstuk 4vers 6 dat het volk te gronde gaat door gebrek aan kennis (NBG)

Maar niet alleen de kennis. Het staat of valt met hoe we het toepassen in de praktijk. Want hoe je het ook went of keert. Pas als je doet wat Jezus zegt bouw je je huis op de rots!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: