Juist in Zijn ogen


[1Kon.14:8] Ik heb het koningschap van het huis van David losgescheurd en het aan jou gegeven. Maar jij bent niet zoals mijn dienaar David, die mijn geboden in acht nam, Mij met heel zijn hart toegewijd was en altijd deed wat goed is in mijn ogen.

Lezen: 1Kon.14:1-20

Even je geheugen opfrissen. Na koning Salomo wordt Israël verdeeld in 2 delen, het 2 stammenrijk, onder de troonopvolger Rhehabeam en het 10 Stammenrijk, waarvan Jerobeam de koning wordt. Die wil niet dat het volk naar Jeruzalem trekt om God te aanbidden en zet twee gouden kalveren neer, waarvoor het volk moet buigen en aanbidden. Ten strengste verboden, want a) God wil geen afbeeldingen van Hem of enig ander iets waar men voor buigt en b) God is een naijverige, jaloerse God, Die geen andere goden naast zich duldt! W

aar we ons in bevinden is het laatste van het leven van deze slechte koning. Zijn zoon wordt ziek en hij verzint een list om zijn vrouw naar de profeet Abia te sturen, verkleed, zodat ze zich anders voordoet dan ze is. Maar Abia ontvangt een woord van kennis, dat zij het is en spreekt een harde profetie uit: zodra je een voet over de drempel zet zal het kind sterven en niemand van het mannelijk geslacht zal begraven worden maar als voedsel dienen voor de honden. In hoofdstuk 15 lees je hoe het verder met hen afloopt. De mogelijkheid die er was tot bekering werd niet aangegrepen en men stierf in de zonde….

Maar wat mij trof in deze tekst is hoe er over David gesproken werd. Er staat dat hij De HERE met zijn hele hart volgde door alleen te doen wat juist was in zijn ogen. Nu kan ik me vergissen, maar volgens mij reed David toch een behoorlijke scheve schaats met Batseba, werd de volkstelling niet op prijs gesteld, die vele doden kostte en mocht hij de tempel niet bouwen vanwege het bloed aan zijn handen. Dat kan ik toch niet helemaal juist noemen.

Of is het zo, dat als we onze zonden belijden, ze schoongewassen worden en God ze achter Zijn rug werpt, waar, volgens Corrie Ten Boom, een bordje bijstaat met verboden te vissen?

Ooit tijdens een bevrijdingssessie, waarin we de Heilige Geest vragen de zonden van het voorgeslacht te openbaren door woorden van kennis, zei de confidente dat we iets vergeten waren. Ze was namelijk incest slachtoffer en dat hadden wij niet doorgekregen. Maar toen we haar vroegen of zij hem vergeven had en hij ook vergeving aan God gevraagd had beaamde ze dat. Dan kan de Heilige Geest ons dat ook niet te binnen brengen, want het is weggedaan! Halleluja!

Daarom is het zo belangrijk om onze zonden te belijden en weer in het reine te komen met God. Want ze zijn al betaald en we zijn al schoongewassen door het kostbare bloed, maar als God ze al niet meer weet, wat voor recht heeft de vijand dan om ons aan te klagen? Niente, nix, nada! Het bewijsstuk is uitgewist aan het kruis, voor God is het gewoon niet gebeurd! Wat een immense genade! Eindeloos!

Wil je ook zo gebruikt worden door God in de dienst van de bevrijding. Eind oktober starten we weer met de School van Bevrijding en geestelijke strijd, in Hardinxveld. Meer info een aanmelding:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-school-voor-bevrijding-en-geestelijke-strijd-165407240509

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: