Vurige liefde


[1Petrus.4:8] Maar heb voor alles vurige liefde voor elkaar, want de liefde zal een menigte van zonden bedekken.

Lezen: 1Petr.:1-11

Wat een mooie tekst vandaag, die we van de Here gekregen hebben. Vurige liefde, zo hebben de Herziene Statenvertalers het genoemd , de Naardense vertaling spreekt van innig. Het Griekse woordje heeft meer in zich van bestendigheid, langdurig, dus niet afhankelijk van de daden van de ander. Onvoorwaardelijk zou je het ook kunnen noemen. En dat is nogal wat.

Want meestal kent onze liefde wel voorwaarden. Ik hou van je als je dit of dat doet, maar dat is hier dus niet bedoeld. In onze tijd: ik hou van je als je wel, of misschien juist niet, gevaccineerd bent. Wat iemands mening ook is, als broeders en zusters moeten we elkaar niet verketteren, zeker niet op social media, maar juist dan onvoorwaardelijk liefhebben. En dat is best lastig, maar dat kunnen we alleen maar als we ons laten leiden door de Heilige Geest. Hoe meer we Hem de ruimte geven, hoe meer liefde en bewogenheid we zullen hebben, ook als anderen, die we liefhebben, de mist ingaan. Dan kan de liefde dus tal van zonden bedekken.

Dat is wat Petrus hier schrijft en hij weet het. Hij ging vaak de mist in: wilde Jezus het lijden en sterven besparen, bezwoer bij hoog en bij laag dat hij Hem niet zou verlaten, maar bezwoer een paar uurtjes later dat hij Hem nooit gekend had. Maar dat alles werd met de mantel der liefde bedekt. Zo’n liefdevolle vader hebben we, zo’n liefdevolle Heiland. En als Hij het bij ons deed, moeten wij het toch zeker bij anderen doen? Is vandaag geen mooie dag om daar eens mee te beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s