Vrederijk


[Jes.11:6] Een wolf zal bij een lam verblijven,
een luipaard bij een geitenbok neerliggen,
een kalf, een jonge leeuw en gemest vee zullen bij elkaar zijn,
een kleine jongen zal ze drijven.

Lezen: Jes.11:1-10https://debijbel.nl/bijbel/HSV/ISA.11.1-ISA.11.10

Ik ben niet zo het ‘stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw’ type, of iemand die bij de geringste tegenslag, hetzij pandemie, hetzij verloedering of iets dergelijks maar meteen ‘Maranatha’ roept.

Voor mij komt Jezus terug voor een triomferende kerk, die de vijand wederstaat en vol en bezig is de werken te doen, de Jezus deed.

Feit blijft dat dit beeld van het messiaanse Vrederijk een heel mooi beeld is. Schaap en wolf zijn elkaars natuurlijke vijanden. Nu de wolf terug is in Nederland, heeft hij verschillende schaapjes al gestolen, geslacht en opgegeten. Om Friesland staat een hek om hem tegen te houden, maar of het helpt? En ook de andere dieren die worden beschreven zijn elkaars vijanden. Maar als de koe en de beer samen weiden, dan eet de beer dus gras!

Of dit echt zo is of beeldspraak weet ik niet. Maar vrede is wat we allemaal willen en die is er nog lang niet. Sinds de tweede Wereldoorlog is er ooit wel eens in een gebied oorlog geweest. Nam men de Wapens tegen elkaar op, soms zelfs in de naam van God of Allah

Dat je dan naar vrede verlangt als je in zo’n gebied leeft mag duidelijk zijn. Maar vergeet één ding nooit: vrede is niet de afwezigheid van oorlog, maar de aanwezigheid van God. En die vrede, die alle verstand te boven gaat, is nu reeds beschikbaar. Vraag de Heilige Geest om je die vrede te geven, in Jezus naam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s