Kinderen gezegend


Maar Jezus zei: Laat de kinderen begaan en verhinder hen niet bij Mij te komen, want voor zodanigen is het Koninkrijk der hemelen. Mat.19:14

Lezen: Mat.19:13-15

Velen van de lezers zullen misschien wel groot gebracht zijn met het liedje, wat vaak als begeleidend orgelspel werd gespeeld als de baby’s werden binnengebracht om besprenkeld te worden:

Eens brachten de moeders,
hun kinderen tot Jezus
Toen spraken de discipelen
Ga weg van de Heer
Maar Jezus zag ze henen gaan,
en hij sprak ze o zo vriendelijk aan
Laat o laat de kinderen komen tot Mij

En behoudens dat het hier absoluut niet over de kinderdoop gaat, is het voor de rest waar. Jezus bekommert Zich om de kinderen. Hij gebruikt hen zelfs als voorbeeld dat als wij niet worden als een kind, zo onbevangen en vol vertrouwen, dat we het Koninkrijk van God, niet kunnen zien.

Ieder kind heeft tenminste 2 engelen (Ps.91 spreekt over engelen die over je waken, engelen is meervoud, dus minstens 2) en zij brengen iedere dag verslag uit aan de hemelse Vader. En wee je gebeente als je kinderen kwaad doet, een molensteen om je nek zou beter zijn…

Dus laten wij onze (klein) kinderen al vroeg leren wie Jezus is, hen betrekken in onze gebeden, want door hun onbevangenheid hebben ze vaak een groter geloof dan wij, volwassenen ! ‘Maar als zo’n kind wordt teleurgesteld, omdat het gebed niet wordt verhoord?’ Zie je wel, jouw ongeloof projecteer je meteen op je kind! Denk je dit de hemelse Vader dat niet weet? Hij zegt dat we het onze kinderen moetën inprenten, vroeg en laat en tussendoor ook nog, wat lezen we nog uit de (kinder) Bijbel in onze haastige wereld? Pak je moment, als gezin, om samen te bidden en te lezen en bij God te zijn en dat is meer dan ‘s avonds: ik ga slapen ik ben moe’ zingen. Wat we ze al vroeg leren, zullen ze later nog weten en in praktijk brengen!

En ja, wij, laten we worden als een kind, onberekend, vol liefde. Vertrouwend dat wat Hij zegt ook zal doen. Dan zullen we het Koninkrijk voor onze ogen zien ontvouwen, dan zullen we Zijn grootheid zien. Ben je er klaar voor? Wees dan net zo gezegend door Jezus als de kinderen, die Hij zegende, door ze de handen op te leggen. Eenmaal een aanraking van Jezus en je bent nooit meer dezelfde! Wil je dat? Vraag het Hem, in geloof, in kinderlijk vertrouwen en je zult het ontvangen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s