Strijd


Geloofd zij de HEERE, mijn rots,
Die mijn handen leert om te strijden,
mijn vingers om oorlog te voeren;
Psalm 144:1

Lezen: Psalm 144

Het is oorlog, niet tegen mensen, zelfs niet tegen hun gedachtengoed, voor zover je dat soms nog goed kunt noemen. Nee, het is oorlog tegen de machten en de krachten in de hemelse gewesten, zoals Efeze 6 ons leert.

Wie denkt dat de strijd van de Heer, dat we stil moeten zijn omdat Hij het voor ons doet, komt bedrogen uit. Het zijn uit hun verband gerichte teksten. Wij worstelen tegen hen, zei Paulus. Maar wij worden geoefend door God Zelf, door de Heilige Geest in ons! Die leert onze hand om te strijden, onze vingers om oorlog te voeren.

In mijn preek die ik 29 augustus hield, en die je hier terug kunt luisteren (begint op ça.1:30u) vertel ik al iets over de wapens die we hebben. De wapens van het Koninkrijk en waar de strijd over gaat.

De strijd gaat over mensen. Enerzijds dat ze niet gered zullen worden en daarom verblind zijn door de god van deze wereld, en anderzijds om mensen die al gered zijn, onwetend te houden over de geweldige rijkdom die we hebben door de Heilige Geest, om de zieken te genezen, de demonen uit te drijven en Zijn Koninkrijk te demonstreren. Doordat de Kracht en de Persoon, de Heilige Geest, Die Jezus deed opstaan uit de dood, in ons woont. Halleluja.

We hoeven daarom niet bang te zijn, wel alert. Een van de meest krachtige machten in onze kerken is de geest van religie. En omdat die zoveel lijkt op een echte gelovige, is hij vaak moeilijk te onderscheiden. Vroom gepraat, maar weinig kracht zijn zijn kenmerken, hij wederstaat altijd de Heilige Geest, heeft moeite met krachtige taal en geloofsuitingen als Tongentaal, bidden voor zieken etc. Herken je het? Herken je hem? Stel je tegen hem teweer, in gebed, zonder ze af, laat ze niemand kunnen beïnvloeden, of anders, in overleg met God, maak dat je wegkomt, want ze roven je kracht. Het is altijd de religieuze geest, die opwekkingen weet te stoppen.

Wees vervuld met Gods Geest, laat Zijn kracht door je heen stromen en wees waakzaam. Je bent geoefend voor de strijd, door Hem, Die sterker is dan hij, die in de wereld is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s