Hondjes


Maar zij antwoordde en zei tegen Hem: Ja, Heere, maar de hondjes eten toch ook onder de tafel van de kruimels van de kinderen. Mk.7:28

Lezen: Mk.7:24-30

Wat een geloof geeft deze vrouw, Jezus roemt het, samen met de dat van de Centurion, als het grootste wat Hij in Israël gevonden had. Maar Waarom stelt Hij haar op de proef?

Er zijn verschillende uitleggingen, dat Hij wilde weten of haar geloof wel zo groot was, maar God is alwetend, dus Hij wist dat. Of ze inderdaad wel zou aanhouden, ook als ze (2x volgens Matheus) wordt afgewezen. Ook dat wist Hij al.

In de Matheus versie roept ze Jezus aan met de woorden: Heb medelijden met mij, Here, Zoon van David, mijn dochter is deerlijk bezeten. Dat was de titel die alleen de Joden mochten gebruiken, aangezien ze een kananese was, overblijfsel van de volkeren die er woonden ten tijde van Jozua’s inname, mocht zij geen aanspraak maken op het gebruik van die titel, ze komt dus incognito, vermomd. Maar Jezus doorziet haar.

Want het is toch een rare uitspraak dat Hij alleen gekomen is voor de Joden, terwijl Hij in het gebied van Tyrus en Sidon is, zeg maar Libanon, wat doet Hij daar dan?

Maar Hij ziet het geloof van de vrouw, hoe ze Hem antwoord, aanhoudend, want haar dochtertje is ziek, bezeten. En een liefhebbende moeder, vasters trouwens ook, gaan tot het gaatje als het nodig is!

En op haar geloof, spreekt Jezus het Woord van geloof, dat de demon op hetzelfde moment is vertrokken! Geweldig toch?

Dat is waar Jezus over spreekt, over spreken en in je hart niet twijfelen. Daarom genas bij Hem iedereen, die tot Hem kwam. En aangezien Hij ons grote voorbeeld is, zou dat bij ons ook het geval moeten zijn.

Daarom mogen we net zo aanhoudend zijn als deze vrouw en Hem er mee vermoeien te vragen om genezing en net zo zonder twijfel als Jezus. Reken af met twijfel en laat je niet vergiftigen door mensen met twijfel om je heen, voor je het weet is het zaadje geplant en er groeit niets zo hard als twijfel. En schrik er ook niet van als men je uitmaakt voor valse leraar, als je dit onderwijst, of van de valse kerk. De valse kerk is eerder die kerk, die de wonderen van Jezus vandaag de dag loochent, waarvan akte!

Kom je mee oogstend evangeliseren op 25 september a.s.? Meld je dan hier aan: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-power-evangelism-bootcamp-168556951379

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s