Paradijs


En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn. Luk.23:43

Zandvoort, zonsondergang

Lezen: Lukas 23:33~43

Dat is nu Gods onovertroffen liefde, dat Hij, in de persoon van Jezus, hier, terwijl Hij letterlijk sterft van de pijn, de moordenaar, die vergeving vraagt, gratie verleent. Wat een genade. Men zegt weleens, dat je het ‘zondaarsgebed’ niet in de bijbel vindt, maar hier zie ik het toch gebeuren.

Het bijzondere is dat Jezus niet gepreekt heeft, er geen woordverkondiging is geweest, of een wonder. Nee, het is Zijn Aanwezigheid, die deze zondaar tot bekering brengt. En zo zou het ook bij ons, als dragers van Zijn tegenwoordigheid, moeten zijn.

Dat is het vaak al, al beseffen we het niet, maar iedere ontmoeting, die we op een dag met mensen hebben, zou hun eeuwige bestemming kunnen veranderen. Soms merk je het, dat je ineens in gesprek met iemand, die je zomaar op straat of op je werk tegenkomt, waarom? Omdat wij het licht van de wereld zijn, en mensen worden aangetrokken door het licht, ze komen eropaf. En als we dan alert zijn en gevoelig voor Gods Geest, kunnen we ze misschien wel tot Jezus leiden.

De moordenaar krijgt de belofte van het Paradijs, dat hij daar dezelfde dag nog zou zijn. Nu is Jezus niet naar de hemel gegaan. Onze apostolische geloofsbelijdenis zegt dat Hij is ‘nedergedaald ter helle’ Ook dat klopt niet, want de hel is er nog niet. Wel het dodenrijk, denk aan de gelijkenis van de arme man en de rijke Lazarus. Maar beiden zijn in het dodenrijk, alleen is de eerste in Abrams boezem en de tweede in het andere deel, waar blijkbaar al vuur en zwavel was, want hij had ontzettende dorst. Daar is Jezus heen gegaan, eerst in het paradijs, daarna in die andere plek waar hij het evangelie, zegt Petrus, nog gepreekt heeft aan de mensen die daar waren sinds de zondvloed en daar heeft Hij de sleutels van de dood en van het dodenrijk van satan afgepakt, want die heeft Hij nu, zegt Hij in Openb.1:18

Maar toen Hij ten hemel voer nam hij krijgsgevangenen mee, de doden die in geloof gestorven waren en in het Paradijs waren gingen dus met Hem mee naar de hemel, en sindsdien gaat iedere gelovige, die sterft daar heen! Dus nam Hij ook de moordenaar mee, ongedoopt, nog niet gediscipeld, alleen gered!

De vraag aan jou is nu, ben je gered en weet je zeker dat je naar de hemel gaat als je nu zou sterven?

En als je antwoord ja is, wie ga je meenemen. Wie zal er, door jouw toedoen ook zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: