Maak het verschil


Zeg niet tegen je naaste: Ga heen en kom nog eens terug en morgen zal ik het geven, terwijl het bij jou is.– Spreuken 3:28

Lezen: Spreuken 3:25-35

Bij het lezen van deze tekst, kwam meteen het fragment uit de brief van Jacobus bij me boven: ‘Ga heen en wordt warm‘ (Jac.2:15-16]

Misschien heeft hij deze tekst wel in zijn achterhoofd gehad, toen hij dat schreef, of beter, inspireerde de Heilige Geest hem om het zo op te schrijven.

Ons geloof is niet alleen maar geestelijk. Als dat zo is dan hebben de mensen die ons hypocriet noemen gelijk. Nee geloof is ook praktisch, de zaken beetpakken en in actie komen. Want geloof zonder actie is een dood geloof. En alleen maar om jezelf te kietelen. Maar als onze relatie met God niet uitmondt in actie ten opzichte van onze naaste, dan is het, zoals Paulus het in 1 Cor.13 noemt, een schel klinkende cimbaal. omdat dan de liefde ontbreekt. Want zelfs als er actie is, maar er is geen liefde, dan nog mag je je afvragen, wat het voor zin heeft.

Daarom, als we iets hebben en een ander zit erom verlegen, weggegeven die hap. Want het tenslotte beter te geven dan te ontvangen, leerden we van onze Heiland. (Wie weet er in welk evangelie dat staat?) waarom? Omdat je dan genoeg hebt om te kunnen geven! En zelfs als je niet genoeg hebt en toch geeft, is Hij bij machte om toch te voorzien, want al het goud en al het vee is van Hem!

Daarom wees ook vandaag een praktiserend christen, die om zich heen kijkt en ziet waar eer hulp nodig is, geestelijk of stoffelijk en handelt, dan maken we, met elkaar, het verschil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s