Niemand kan standhouden


HEERE, God van onze vaderen, bent U niet die God Die in de hemel is? Ja, U bent de Heerser over alle koninkrijken van de heidenvolken. In Uw hand is kracht en sterkte, zodat niemand tegen U kan standhouden. — 2 Kronieken 20:6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Kron.20:1-17

Er is weer eens strijd om Israel, dat was toen en dat is eeuwen later nog niet veranderd. Een coalitie van Moabieten, Ammonieten en een deel van de Meünieten trekt tegen Jeruzalem op. Koning Josafath wordt bang, maar anders dan zijn vader Asa roept hij niet de hulp in van andere koningen, maar van de HERE, Jahweh, de God van zijn vaderen, Abraham, Isak en Jacob. En hij stelt een retorische vraag: bent U niet de God, Die in de hemel is. Ja, dat is Hij, we hebben het ook zo leren bidden van de Here Jezus Zelf: onze Vader, Die in de hemelen is….

Ja zegt hij, U bent de Heerser over alle koninkrijken van de heidenvolken.

Josafath doet wat er staat in 2 Kron.7:14: Hij roept het volk bijeen, ze verootmoedigen zich (vasten is een manier van verootmoedigen) en ze bekeren zich. En ze loven en prijzen de HERE. Want er is niemand zoals Hij, in Zijn hand zijn kracht en sterkte, en niemand kan tegen Hem standhouden.

Laten we hopen dat, nu ook de situatie in Israel weer nijpend is; het lijkt rustig in de bezette gebieden, maar de raketten liggen alweer klaar, dat ook nu Israel zich zal verootmoedigen en haar steun zal zoeken bij de HERE van de hemelse legers, want alleen bij Hem is hulp te verwachten.

Maar dit geldt ook in onze situatie van vandaag de dag. Want onze God is niet veranderd, Hij is gisteren en heden dezelfde, tot in eeuwigheid.(Heb.13:8) zoals we vorige week ook al zagen in deze Opfrisser

Dat is een troost, daar kunnen we van op aan. Wat er ook staat te gebeuren, weet dat Hij bij je is.

En vraag aan de Heilige Geest of je niet ergens een deurtje hebt openstaan, waardoor de vijand kon binnensluipen, zo ja, doe dat dicht – verootmoediging en bekering, en begin God te prijzen voor de overwinning.

Als het leger straks ten strijde trekt in dit verhaal, dan staat het praiseteam voorop en wanneer zij beginnen met God te prijzen, wordt de vijand overvallen, niet door het leger van Israël , maar door Gods leger en worden ze glansrijk verslagen.

Niets en niemand kan tegen Hem standhouden. Als we handelen vanuit die wetenschap, in geloof, dan zul je eens zien wat er gaat gebeuren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: