wonderen van goedertierenheid


Ík roep U aan, omdat U mij verhoort, o God; neig Uw oor tot mij, luister naar mijn woorden. Toon de wonderen van Uw goedertierenheid, U, Die hen verlost die tot U de toevlucht nemen, van hen die tegen Uw rechterhand opstaan. Psalmen 17:6-7

In deze psalm van David doet hij weer eens een beroep op Gods goedheid. Vijanden belagen hem, hebben hem omsingeld, hij zit in het nauw. Welke omstandigheden hier worden bedoeld is niet bekend, maar als je de verhalen van David kent, dan weet je dat hij genoeg heeft meegemaakt, waar dit op zou kunnen slaan.

En dan gaat hij weer roepen. En roepen, lieve mensen, is geen fluisteren, is geen stamelen, het is je stem verheffen, met een aanzienlijk volume dus, om iemands, Iemands in dit geval, aandacht te trekken, omdat je bang bent anders niet gehoord te worden.

Dus hij roept Hem aan, en waarom, omdat hij weet dat Hij verhoort. David begint dus al met het uitspreken van geloof, voor hem staat eigenlijk de uitkomst al vast! Neig Uw oor, tot mij, oftewel, luister naar me, ook nog eens gebiedende wijs, zoals een kind met vader spreekt.

Toon de wonderen, oftewel, doe wonderen van goedertierenheid, van goedheid. Wonderen hebben we nodig, want we geloven in een bovennatuurlijke God, en ook al zien we ze niet altijd, we moeten er op blijven vertrouwen, dat Hij ze doet, sinds Pinksteren zelfs door ons heen, en het zijn wonderen van goedheid, niet omdat we er recht op hebben, maar omdat God goed is.

Maar er is wel een voorwaarde: U die verlost, die tot U de toevlucht nemen. Dat zie je ook bij Jezus, Hij genas allen ‘die tot Hem kwamen’ het initiatief lag bij de mensen, behalve bij die man die al 38 jaar ziek was. En de nood moet komen van hen, die tegen Zijn rechterhand opstaan, in deze tijd is dat Jezus dus, want Die zit aan Gods rechterhand. En iedere duivelse streek, die ons eronder probeert te krijgen, moet weten dat een sterke Held ons terzijde staat, dat in ons de Geest, Die Jezus uit de dood deed opstaan woont, en dat Hij sterker is, dan Hij die in de wereld is.

Dus als er problemen in je leven zijn, gebruikt de autoriteit, die je van God gekregen hebt en ga ze te lijf in de kracht van de Heilige geest, want wij zijn meer dan overwinnaars!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s