Vernederd en verhoogd


Want ieder die zichzelf verhoogt, zal vernederd worden en wie zichzelf vernedert, zal verhoogd worden.Lucas 18:14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Lukas 18: 9-14

De Here Jezus vertelt hier een hele mooie gelijkenis. Twee mensen gaan naar de tempel. Een farizeeër en een tollenaar. De eerste is nogal verguld van zichzelf. Hij bedankt God dat hij niet zo is als die tollenaar. Hoogmoed ten top.

De tollenaar weet dat hij een zondaar is en Gods genade nodig heeft. Die krijgt hij ook, want niemand die tot God komt, zal Hij uitwerpen! Maar hoe kom je tot Hem? Als degene die het allemaal zo goed voor elkaar heeft, die denkt dat God blij moet zijn met zo’n dienaar?

Je ziet het tegenwoordig wel, al die titels, die mensen zich toebedelen. Apostel zus, evangelist zo, profeet hier, leraar daar. En begrijp me goed, ik verlang naar het herstel van de vijfvoudige bediening in het Lichaam van Christus, waar de heiligen worden toegerust tot dienstbetoon. Maar laat anderen maar zeggen wat jij bent, want dat blijkt niet uit je titel, maar uit wat je doet. Een evangelist die nog nooit iemand tot Jezus heeft geleid, is geen evangelist, een apostel, die nog geen gemeente gesticht heeft, is geen apostel etc.

Hoogmoed ligt, bij ons allen, op de loer. En satan, die zelf daardoor gevallen is, weet dat als geen ander. Wat vinden de mensen van mij? Zien ze mij wel, zien ze wel wat ik allemaal doe? Maar het gaat niet om ons, het gaat om Hem. Wordt door ons werk in Gods Koninkrijk de Naam van Jezus verheerlijkt? Daarom moeten we oppassen met al die titulatuur over onze bediening. Het gaat tenslotte om het Dienen, het woord zegt het al.

Wie zichzelf verhoogt, zal vernederd worden. Maar wie zichzelf vernedert, in alle nederigheid en afhankelijkheid zijn werk voor de Heer doet, zal worden verhoogd. Lintjes op Koningsdag zijn prachtig, maar het mooiste lintje wat je krijgen kunt is dat van Jezus als Hij: ‘goed gedaan, trouwe dienstknecht, over weinig ben je trouw geweest over veel zal ik je stellen!’ (Math. 25:21) tegen je zegt, als je voor Hem staat.

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

de vakantietijd is aangebroken, extra tijd om te bidden?! Doe ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

Lees hier het verslag van onze evangelisatie actie van zaterdag 26 juni https://wp.me/p5NqWK-wZ

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s