Wat haat God?


Dit zijn de dingen die u doen moet: spreek de waarheid tegen elkaar, oordeel naar waarheid in uw poorten met een oordeel dat de vrede dient, bedenk in uw hart geen kwaad tegen elkaar en heb een valse eed niet lief, want dit alles is iets wat Ik haat, spreekt de HEERE. — Zacharia 8:16-17

Lezen: Zach. 8:1-17

We bevinden ons in een profetie die vanaf 1948 zijn vervulling zag. Waarschijnlijk al eerder, tot de verwoesting van Jeruzalem, maar zeker ook sinds de oprichting van de staat Israël. Opnieuw is het een vruchtbaar gebied, heerst er welvaart en is het, behoudens de dreiging van de, o.a. door Nederland gefinancierde Hezbollah, goed toeven. Vergeleken met de Arabische landen rondom Israël, spat het er gewoon af.

Als we het vergelijken met het nederland van dit moment, dan zien we in ons land ook dingen mis gaan. Denk aan de pandemie, die op zijn retour leek, maar weer in alle hevigheid toeslaat, maar ook aan de verdeeldheid, zeker onder christenen, over de pandemie, vaccinatie, ongehoord, ongekend en ongepast, hoe her en der complottheorieën geknipt en geplakt worden en als waarheid, ook nog eens ‘ondersteund’ uit Gods woord, de sociale media ingeslingerd worden. En alleen al als je let op taalgebruik, taal-en spellingsfouten zie je de domheid waarmee het gebeurt.

Maar ook aan de moord op Peter R. de Vries, wat je ook van hem vond, zoiets kan gewoon niet.

En dan de wateroverlast in Limburg. Nog nooit hadden we met zoiets te maken!

Meteen hoor je weer de kreet: maranatha Jezus kom spoedig, en verlangen mensen naar de escape, die opname genoemd wordt.

Maar Zacharia noemt andere voorwaarden voor herstel: de waarheid spreken, naar waarheid oordelen, wat de vrede dient, geen meineed plegen nIet vals zweren. Ons, demissionair, kabinet, heeft al heel wat leugens de lucht ingeslingerd, premier Rutte voorop, maar ook in ons land is zwart werken gewoon, liegen en bedriegen, second love etc dingen die zelfs via billboards gepromoot worden. En dan heb ik niet nog niet eens over de duizenden, die in de moederschoot, de veiligste plek, die God had bedacht om te groeien, worden vermoord.

Er is maar een weg terug, bekering en verootmoediging en de dingen die God haat niet meer doen. Dan kan er herstel en opwekking komen. Help je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s