Smaakmakers


Want iedereen zal met vuur gezouten worden en ieder offer zal met zout gezouten worden. Het zout is goed, maar als het zout zoutloos wordt, waarmee zult u het smakelijk maken? Heb zout in uzelf en leef met elkaar in vrede. β€” Marcus 9:49-50

Lezen: Marcus 9:38-50

Je kunt zout verschillende doeleinden gebruiken. Het kan bederfwerend zijn. Zeker vroeger werd vlees gezouten, zodat het niet zou bederven. Zout reinigt ook. Als je een wondje hebt en je gaat in zee zwemmen is het daarna helemaal schoon en geneest het sneller. Het geneest dus ook. Zout was vroeger ontzettend waardevol. Je werd er in uitbetaald. De woorden soldij en salaris komen van het woordje zout.

Maar op al deze dingen, hoe belangrijk ook, doelt Jezus niet. Hij heeft het over de belangrijkste eigenschap van zout: smaak maken. Als je wel eens een zoutarm dieet hebt gehad, weet je wat het is. Het is smakeloos. Het is alsof je een klap in je gezicht krijgt.

In het Oude Testament lezen we in  Lev. 2:13  Elke offergave van uw graanoffers moet u met zout bereiden. Het zout van het verbond met uw God mag u aan uw graanoffer niet laten ontbreken. Bij al uw offergaven moet u zout aanbieden.

Dat is waarschijnlijk de link naar het met vuur gezouten worden. Vuur en zout hebben een aantal eigenschappen die bij een christen niet mogen ontbreken. Ze maken het leven aangenamer. In koude winterdagen is het zonder kachel niet te doen, waar wij komen maken we dus het verschil. Ik zeg het wel vaker: wij dragen Gods Tegenwoordigheid op onze schouders. Wij brengen Hem in iedere situatie binnen. Wij zijn de smaakmakers. Een saai, lauw en flauw christendom is dus geen reclame voor het Koninkrijk van God. Dat hoort vurig en pittig te zijn, vol vuur en lekker zout. Wij maken het verschil.

#Opfrisser.

Heb zout in jezelf, besluit Jezus. Dat hebben we. Als je al eens flink gezweten hebt dan proef je dat wel πŸ™‚ Maar hier is het zout een beeld van de Heilige Geest. Hij is Degene, Die ons dat vuur geeft en dat zout doet zijn. Met alle eigenschappen: bederfwerend, reinigend, genezend en waardevol, maar bovenal: smaakmakend, in ieder facet van het leven.

β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Mededelingenβ€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagenβ€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling Β© 2010 Stichting HSVβ€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje β€˜Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partnerβ€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: β€˜Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.comβ€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”Like  deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s