Overvloedigste genade


Maar het is met de genadegave niet zoals met de overtreding. Want als door de overtreding van de ene velen gestorven zijn, veel meer is de genade van God en de gave door de genade die er is door de ene mens Jezus Christus, overvloedig geweest over velen. — Romeinen 5:15

Lees: Romeinen 5:15-21

Een korte vandaag, we geen de straat op met Schatzoeken, maar niettemin belangrijk!

In ieder geval is deze tekst zo duidelijk dat de genade, waarvoor de Here Jezus door Zijn plaatsvervangend sterven, vele malen groter is dan de van van de zonde, waar we sinds adam en Eva mee zitten. Het probleem is eigenlijk opgelost. Het probleem is dat men die oplossing niet wil zien. Gods genade is zo groot, dat heel veel mensen, eigenlijk alle mensen, erdoor gered zouden kunnen worden. Je zou kunnen zeggen: de bal ligt bij ons. Vraag is alleen wat doen we ermee? Aannemen of verwerpen?

Neem je het aan, dan ben je gered, doe je dat niet, dan ga je verloren. Je hoeft er niets aan toe te voegen. Het is genade, het is genoeg. Overvloediger genade is er niet. Al je zonden weggewassen, gratis. 

Dat is de boodschap die we mogen doorgeven, niet die van regels en wetjes, maar van genade! Zo oneindig groot. Verbazingwekkend gewoon, daar kan je toch niet over zwijgen?

Uit het Opfrisser Archief van 6 januari 2017

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten
#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s