Met Zijn striemen betaald


Voorwaar, onze ziekten heeft Híj op Zich genomen, ons leed heeft Hij gedragen. Wíj hielden Hem echter voor een geplaagde, door God geslagen en verdrukt. Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen. — Jesaja 53:4-5

Lezen: Jesaja 53

Men noemt dit hoofdstuk wel eens ‘het evangelie van Jesaja’ en ja het is verwonderlijk dat Jesaja het in de verleden tijd schrijft, terwijl het pas zo’n 500 jaar later zou gebeuren.

Maar in dit geweldige hoofdstuk wordt dan al het effect van de omwisseling aan het kruis beschreven en zelfs al die van voor het kruis. Jezus plaatsvervangend lijden en sterven zette de zegen vrij voor de gehele mensheid. Hij verzoende daarmee de wereld weer met God, door de zonden van gehele mensheid op Zich te nemen.

Een van die effecten is genezing. Sommigen zien dit stuk geestelijk en vertellen dat ziekte in dit hoofdstuk staat voor zonden. Maar ze worden hier duidelijk apart genoemd. En Mattheus linkt het in hoofdstuk 8:17 duidelijk met genezing van ziekten. Juist door het fei dat Jezus onze ziekten op Zich genomen heeft is het de basis voor onze genezing, het is geen verdienste, maar alleen genade, verkregen aan het kruis. Zijn striemen, veroorzaakt door 39 (3 x 13) geselslagen, zijn de basis voor genezing van Gods kinderen en zelfs van ongelovigen! Want de geseling vond plaats op de geselpaal, dus nog voor het kruis.

Het is de basis waarom we op straat bidden voor de zieken, vaak ongelovigen en Gods kracht geopenbaard zien. Het is de basis voor iedere genezing. Het is geen belofte, het is een feit!

Daarom mogen we, omdat er al voor betaald is, blijven bidden om en voor genezing. Daarom moeten we, als gelovigen leren uitstappen om op zieken de handen te leggen, zodat ze zullen genezen. 95% van alle gelovigen deelt nooit zijn geloof met anderen (die niet geloven) is de uitslag van een onderzoek in Noord Amerika. Is het hier anders? Het wordt tijd dat we weer wakker worden en gaan doen wat de menen in de eerste kerk deden: het evangelie verkondigen, de zieken genezen en de demonen uitdrijven. Kerk, keer terug naar je eerste liefde. Deel vandaag het Goede Nieuws in Wood en daad, want er is voor betaald, het is gratis en voor niets, zowel geestelijk als lichamelijk!

En dan nog een aanvulling. Aan wie werd er betaald? Wie heeft onze gezondheid gestolen, wie is de dief? Is dat God? Nee, he, het is de duivel, die gekomen is om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan, zegt Jezus Zelf in Joh.10:10, maar Ik ben gekomen opdat zij leven hebben, in overvloed. Er is dus voor onze genezing betaald, aan de tegenstander, alleen levert hij niet. Daarom mogen we bij hem onze gezondheid terugeisen, claimen zo je wilt. Want als je iets bij een postorderbedrijf bestelt en betaalt en er wordt niet geleverd, duik je erin, ga je erachteraan en sleep je ze desnoods voor de rechter, zeker als het veel geld kost en waardevol is. Me dunkt, ik denk dat onze gezondheid dat is! Dus ga erachteraan, omdat er voor is betaald, met die 39 geselstriemen en het kostbare bloed van Jezus, Hij heeft het toch niet voor niets gedaan? Nou dan!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Gebaseerd op een stukje uit het Opfrisser Archief van 25 oktober 2016 en vandaag voorzien van een aanvulling

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Morgen, 1 mei gaan we weer de straat op om het bovengenoemd in praktijk te brengen. Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE

Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s