Wie wat bewaart….


Maar Hij zei: Veeleer zijn zij zalig die het Woord van God horen en het bewaren. Lucas 11:28

Lezen: Lukas 11:14-28

Wat voorafgaat: Jezus doet een aantal belangrijke uitspraken over de tegenstander, de sterke man genoemd en over demonen en bevrijding. Dat wanneer het huis niet gevuld is, de uitgedreven demoon met 7 van zijn maten terugkomt en het huis in bezit neemt en het erger wordt met degene, die bevrijding ontvangen heeft, dan daarvoor. Bevrijding, zo zeggen wij vaak tegen onze confidenten, is geen eindstation, maar een vertrekpunt. En wanneer je daar niet goed mee omgaat, loop je het risico dat het toch niet goed gaat.

Dan roept er een vrouw, helemaal euforisch vanwege dit belangrijke onderwijs, dat de moeder van Jezus gelukkig moet zijn, om zo’n zoon gebaard te mogen hebben. Maar Jezus weerspreekt dat. Gelukkig is degene die het Woord van God horen en het bewaren, zegt Hij.

Ik heb het al eens vaker gezegd, dat ik niet zo gelukkig ben met de vertaling van het Griekse makarioi in het Nederlandse ‘zalig’, omdat we zalig meestal gebruiken in de vorm van gered, behouden en dat is het Griekse ‘sozo’ Maar het andere woordje betekent gewoon gelukkig, wat ook nog eens rijk en welvarend kan betekenen. Het bewaren van Gods Woord heeft dus niets met je redding te maken, maar met de uitwerking daarvan.

Dan het woordje bewaren, dat heeft in het Grieks niet alleen de betekenis dat we er zuinig op moeten zijn, en dat moeten we zeker op Gods Woord, maar ook dat je het in praktijk brengt.

En komen we weer bij de betekenis van het verhaal van de wijze en de dwaze man, die allebei een huis gingen bouwen, de een op het zand, het Woord horen, en de ander op de rots, het Woord ook doen.

Plaatsen we dat weer in deze context, dan komt het binden en ontbinden, wat de sleutels van het koninkrijk zijn, weer om de hoek kijken. Want die zijn ons gegeven, om machten en ziekten te binden, te arresteren, in de boeien te slaan, onder de overwinningskracht van het kruis te brengen en vrede, genezing, bevrijding, voorspoed en zegen te ontbinden, vrij te zetten. Als we dat doen, dan zijn we gelukkig, want dan doen we de dingen van het Koninkrijk, dat reeds gekomen en ook nu is, en straks in al zijn volheid er zal zijn. Maar dat ook nu is, wanneer we door de Heilige Geest mensen vrij zetten, bevrijden van duistere machten, één van de tekenen, die ons zouden moeten volgen, vlg. Mk 16:17-18.

Dan zijn we er nog lang niet, omdat nog zovelen niet eens het besef hebben een kind van God te zijn, zich dat niet durven toe eigenen, en anderen de persoon en de kracht van de Heilige Geest niet ontvangen hebben en weer anderen in angst leven voor alles wat demonisch is en daardoor juist weer deuren open zetten. Maar wanneer we de dingen gaan doen, die Jezus deed, zoals zij ons beloofd heeft in Joh.14:12, dan gaan we Zijn Koninkrijk in en door ons zien. En daar word je super gelukkig van!

Waarschijnlijk starten we in het nieuwe seizoen weer onze graining Genezing en bevrijding in Dordrecht. Als je interessen hebt, laat het ons weten. Meer info op https://www.arbeidersindeoogst.nl/module-genezing-en-bevrijding

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s