Sterke Toren


De Naam van de HEERE is een sterke toren, een rechtvaardige snelt daarheen en wordt in een veilige vesting gezet. Spreuken 18:10 (HSV)

Lezen: Spreuken 18:1-11

We hebben een geweldig wapen in de geestelijke strijd, in ons gebed: de Naam van de HERE. Nu is dat in het Oude Testament best wel even een dingetje. Want de Naam van de HERE is eigenlijk verloren gegaan. In hun ijver om die machtige Naam niet ijdel te gebruiken, zoals staat in het derde gebod, zijn de Joden Die dus helemaal vergeten. Als men over God sprak en nog spreekt, heeft men het over Hashem, de Naam, en men gebruikt het tetragram יהוהJHWH, waarmee zich de HERE God openbaart aan Mozes. De betekenis is bekend: Ik ben, Die Ik ben en Ik zal zijn, Die Ik zijn zal. Of te wel: de God die er is, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid.

In het Nieuwe Testament is het wat makkelijker geworden: de Here Jezus noemt Hem steevast: Mijn Vader en zo mogen ook wij Hem noemen, maar ook Vader, net zo goed als HEER, is een titel en niet echt een naam. Daarom is deze tekst, als je die door de bril van het Nieuwe Testament leest: de Naam, boven alle Naam: de Naam van Jezus. Wat een geweldige Naam is dat, de betekenis is God Redt, zoals de engel zei bij de aankondiging: want Hij is het Die Zijn volk zal redden van hun zonden. Het is God Zelf, Die Zich presenteert als de Heiland der wereld in zijn Zoon. Voor die Naam, moet ziekte wijken, gaan demonen op de vlucht en is niets ons meer onmogelijk. Als we in die Naam bidden, is ons verhoring beloofd.(Joh.14:13,14) Zo sterk is die Naam. De duivel probeert die Naam te beschimpen en krachteloos te maken. Duizenden keren per dag wordt hij uitgesproken en meestal als krachtterm. Blijkbaar weten ook de ongelovigen dat er kracht is in die naam 🙂

Maar wie bij die Naam schuilt, er naar heen snelt, is veilig. Onaantastbaar, zegt de NBG51, wat natuurlijk geweldig is. Zo onaantastbaar als Psalm 91 ons belooft: Geen plaag zal uw tent naderen…. Wie schuilt bij die Naam, komt nimmer bedrogen uit. Wie die Naam met eerbied en ontzag en in autoriteit gebruikt ziet wonderen gebeuren, als we dat gepaard laten gaan met geloof. Die Naam is zo krachtig en waardevol, dat de demonen sidderen voor die Naam. Laten we vandaag die Naam juist gebruiken en ons heil er bij zoeken, want Hij is zo krachtig en sterk, niets en niemand kan daar tegenop! In Jezus Naam!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Uit het Opfrisser Archief van 15 januari 2018

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s