Ongeziene Hoop


Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen? Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding. — Romeinen 8:24(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.8:18-30https://debijbel.nl/bijbel/HSV/ROM.8.18-ROM.8.30

Hoop, velen hebben het verloren. Gaan de terrassen nog wel open, blijft ons land op slot? Hoelang gaat het allemaal nog duren? Zeker ondernemers staan het water aan de lippen, zo niet hoger, Tekenen van de eindtijd? Kom maar, Here Jezus , kom spoedig, we zijn het zat. Je hoort het om je heen en nog niet eens alleen van hen, die de complottheorieën aanhangen. “Het zou zomaar eens dit jaar kunnen gebeuren, dat Jezus terugkomt” Berekeningen worden gemaakt, mensen worden bang en vragen of God op de escape knop wil drukken, zodat ze verlost worden van deze ellende.

Maar juist wij zouden mensen moeten zijn vol van Hoop. De Hoop, Die in ons is, Jezus Christus, de Hoop der heerlijkheid. En je kunt Hem niet zien, maar wat Hij uitwerkt wel. Want Hij, Die in mij is, is meer dan hij, die in de wereld is. Dus ik hoef niet bang te zijn voor deze pandemie, het is zwiepen van satans staart. Een straf van God voor onze zonden? Hooguit het gevolg ervan, want onze straf was op Hem, toen Hij voor ons en de zonden van de wereld stierf. En als ik het krijg, en ik heb het gekregen, dan nog zal God alles doen meewerken ten goede!

Moet ik me niet vaccineren? Word ik dan niet gebrandmerkt met het teken van het beest, want straks kan ik niet meer gaan en staan waar ik wil, als ik niet ingeënt of getest ben. Dat is toch logisch, je kunt ook niet naar bepaalde landen (bij. op vakantie) als je bepaalde vaccins niet hebt, daar hoor je niemand over, en dat zijn geen beperkende maatregelen, dat is voor je eigen veiligheid, zoals je veiligheidsgordel en je helm op de brommer of motor dat zijn. Om maar niet te spreken van het feit dat we allemaal rechts ‘moeten’ rijden… dus niks teken, gezond verstand!

Lieve mensen, juist in een tijd waar mensen de hoop verliezen, moeten wij dat baken van Hoop zijn, van rust en vrede, omdat we weten, dat onze rust niet in onszelf is, maar in Hem, wiens Naam bij Zijn geboorte werd aangezegd dat Hij de Vredevorst zou zijn. En van die Hoop, die in ons is moeten we rekenschap afleggen…, omdat er nog een wereld, zonder hoop, te winnen is voor Jezus!

Dus focus je niet op een datum, dat je misschien opgehaald wordt, focus je op je bediening, de bediening der verzoening, die we allemaal hebben ontvangen, om mensen bij Jezus te brengen. Dus begraaf de strijdbijl, verzoen je met elkaar, breng al je theorieën en wantrouwen bij het kruis en strijd de goede strijd van het geloof. Wees een Hoop brenger en geen paniekzaaier!

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s