Rekenschap


‘maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en ontzag.’
‭‭1 Petrus‬ ‭3:15‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1Petrus3:13-22

Normaal gesproken neem ik altijd de dagtekst, die mij wordt verstrekt door de mensen van http://www.dagelijkswoord.nl, maar vandaag zag ik de tekst van YouVersion, oftewel de bijbel app, en die raakte mij, als evangelist, natuurlijk meteen.

We krijgen hier van Petrus een stoomcursus evangelisatie. Korter kan ik die niet geven, langer wel. Maar hij reikt ons gewoon een aantal zeer belangrijke aspecten aan. Het begint eigenlijk al in vers 14, dat we niet bevreesd, dus bang moeten zijn en ons niet in verwarring moeten laten brengen. En mensenvrees is vaak het grootste struikelblok om uit te stappen. Ik deelde ooit al eens het gebed voor meer vrijmoedigheid, wat mij zelf ooit ontzetten hielp om uit te stappen en wat ik ook nog regelmatig bid.

Maar dan gaat hij verder in 15 met de opdracht om God, de Here, andere vertalingen geven Christus, te heiligen, apart te zetten. Hij is namelijk de voornaamste factor. Want omdat Hij heilig is, moeten wij dat ook zijn. Niet een heilig boontje, maar iemand, die heilig is, omdat hij een nieuwe schepping is, een nieuwe mens, zoals 2Kor.5:17 ons leert. En dan moeten we dus altijd bereid zijn om rekenschap af te leggen van de Hoop, Die in ons is. Je ziet al, dat ik Hoop met een hoofdletter geschreven heb, omdat die Hoop een persoon is, namelijk, Christus, de Hoop der heerlijkheid. Hij is in ons, zegt Col.1:27. En omdat Hij, door de Heilige Geest in ons is, zijn wij in staat Zijn glorie te laten zien, met wonderen en tekenen, door dezelfde Kracht, Die Jezus uit de dood deed opstaan. En vergeet nooit, dat 1 wonder meer zegt dan 1000 woorden! Dus zijn die 5 woorden zo ontzettend krachtig om jouw en een andermans leven te veranderen: ‘Mag ik voor je bidden’ als je iemand ziet die ziek is, met een stok of kruk loopt etc., omdat Hij, Die in ons is, sterker is, dank hij, die in de wereld is, en wij het Koninkrijk kunnen demonstreren door de Heilige Geest.

Maar altijd met zachtmoedigheid, als partje van de vrucht van de Geest, dus nooit arrogant, of op jezelf gericht om te ‘scoren’, maar vanuit bewogenheid, wetend dat doordat wij, gevuld met de Heilige Geest, een positieve verandering kunnen teweegbrengen in andermans leven. En met ontzag, voor God en voor de mensen, en ontzag betekent hier respect. Ook voor degene waar je voor bidt, dus ga nooit over iemands wil heen, maar vraag het netjes en als ze weigeren, is dat geen blauwtje voor jou, maar voor Jezus. En ook dan blijf je vol respect. Want je hebt een zaadje geplant en God zal de wasdom geven.

Als we zo de dag in gaan, wordt het iedere dag weer spannend. Het begint met je bruikbaar en afhankelijk opstellen, en het is zeker spannend en dat blijft het iedere keer weer, maar saai is het nooit, durf jij het aan. Hij is bij je, lees in je, je geeft je de woorden en de kracht, dus wat kan er mis gaan? Ben benieuwd naar je verhalen…..

In onze Krachtevangelisatie trainingen leer je hoe je dat moet doen. De eerstvolgende is op 1 mei A.s. Dat wordt een bijzondere, omdat die ook online te volgen is, in het kader van onze operatie Sneeuwbal. Kijk op www.schatzoeken.net voor meer info en om je aan te melden,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s