Het vergeten wapen


Terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen. — Efeziers 6:18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Efeze 6:10-20

Wanneer men over het algemeen spreekt over de geestelijke wapenrusting, dan heeft met het over 6 onderdelen daarvan. Ze zijn welbekend: de gordel van de waarheid, het pantser der gerechtigheid, het schild van geloof, de helm des heils, de schoenen van de bereidvaardigheid van het evangelie en het zwaard van de Geest, het Woord van God. Maar bijna nooit hoor je over het bidden in de Geest, onze tekst van vandaag.

Ook dat is een wapen, een heel sterk wapen, zelfs, in de geestelijke strijd. Tegenwoordig is er geen oorlog meer die niet begint met bombardementen, de strijd in de lucht. Bolwerken worden het eerst gebombardeerd, de media, de plaatsen waar de regering zetelt, vliegvelden voor zover aanwezig, stations etc., met als doel: de infrastructuur van de vijand lamleggen, om de grondtroepen het makkelijk te maken de stad binnen te trekken en te veroveren.

Ons gebed is een geestelijk wapen, tot het slechten van bolwerken, in het denken van mensen, zie ons gratis boekje Doeltreffend Bidden, te verkrijgen op http://www.doeltreffendbidden.nl

Bidden in de Geest, wat is dat dan? Het is gebed dat niet geleid wordt door ons eigen denken en onze eigen verlangens, het is gebed geladen met de kracht. (Dunamis) van de Heilige Geest, vol met gezag en autoriteit. Gebed waarbij je soms denkt: waar haal ik het vandaan? Omdat de Geest door je heen spreekt.

Het is ook het gebed in tongen, de taal die iedere, Geestvervulde christen ter beschikking heeft en dus een geweldig machtig wapen is. Als de Geest door ons heen bidt, bepaalt Hij het onderwerp, de woorden en is het dus geladen met meer dan atoomkracht. Ons gebed wordt te vaak geleid door ons vlees, gebed in de Geest wordt bepaald door de Geest. En dan heeft het effect. We weten dan niet zozeer wat we bidden, ons verstand blijft onvruchtbaar, zegt Paulus.

Maar is het je wel eens opgevallen dat heel veel mensen, zeker in een bidstond, horizontaal bidden? In hun gebed geven ze een boodschap af, niet voor de Here God, maar voor de mensen die meeluisteren. Dominees hebben daar ook wel eens een handje van, in hun gebed doen ze de preek nog eens dunnetjes over…

Maar gebed geleid door de Geest zet satan buiten spel. Waarom denk je dat er zoveel verdeeldheid is als het gaat over tongentaal? Omdat de duivel er een bloedhekel aan heeft. Eenparig gebed, in de Geest, verzwakt hem ontzettend, daar kan hij niet tegenop.

Oefen je in het bidden in de Geest. Denk je dat je die gave niet hebt, terwijl er toch, door handoplegging, voor de doop in de Geest voor je is gebeden, vraag dan aan de Heilige Geest om je erbij te helpen. Soms helpt het als iemand, die al in tongen spreekt, je helpt doordat je die persoon naspreekt. Eenmaal op gang doorbreekt het de dam die het tegenhoudt en komt de stroom op gang.

Ga er wel ontspannen mee om. Ooit, tijdens een Alpha weekend werd een van de deelnemers ’s nachts wakker en sprak zij in tongen: Hij gaf het Zijn beminden in de slaap.

Er zijn wel mensen, die zeggen dat ze het niet zo hoeven. Maar dat is net als de soldaat die tegen de foerageur zegt dat hij die mitrailleur niet nodig heeft en het wel afkan met zijn zakmes, als de vijand op komt dagen. Gebruik de wapens die God ons gegeven heeft!

Strek je er naar uit, zorg dat je wapenrusting compleet is en gebruik het, bij iedere gelegenheid volhardend, totdat de doorbraak er is!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

(Eerder verschenen op 5 mei 2018]

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s.——————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s