Met Jezus in de storm


En Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zei tegen de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte.
Marcus 4:39

Lezen: Marcus 4:35-41

Dat de Here Jezus ons in alles gelijk geworden is, blijkt ook maar weer eens uit dit geweldige verhaal. Hij heeft de hele dag gepreekt, onderwijs gegeven, zo je wilt en ook nog eens voor mensen die het niet (willen) snappen. Dan gaan ze naar de andere kant van het meer, waar hun een confrontatie wacht met een legioen demomen (hoofdstuk. 5)

En dan is de Here Jezus gewoon moe, Hij pakt Zijn rust en gaat lekker liggen slapen. En Hij is diep weg, getuige de moeite die de discipelen moeten doen op Hem wakker te maken. Maar op weg naar die enorme bevrijding komen de demonische machten in actie. De storm is niet zomaar een storm, hij is er op gericht om de Here Jezus en Zijn discipelen te vernietigen. De discipelen raken in paniek en gaan Hem wakker maken. De Naardense vertaling zegt; ‘Dan, helemaal ontwaakt’, dus dat duidt ook op een diepe slaap waaruit je soms wakker wordt en even tot jezelf met komen, omdat je zo moe was, dat je echt in een diepe slaap bent gezonken. Maar als Hij dan wakker is gebuikt Hij Zijn autoriteit. Hij bestraft de wind en legt de zee het zwijgen op. Dat deed Hij niet omdat Hij de Zoon van God was, zoals we vaak leren. Nee, dat deed Hij in Zijn hoedanigheid als mens, want Hij had al Zijn goddelijkheid afgelegd, weet je nog (Fil. 2)

Maar een mens, vol van de Heilige Geest, heeft autoriteit over de demonische machten, ook als die zich manifesteren in natuurelementen. De titel: met Jezus in de storm, ben je veilig in de boot, klopt dus eigenlijk niet. Nee, wíj moeten beseffen dat we diezelfde autoriteit hebben, die Jezus ook had. Daarom is Hij boos op zijn discipelen. Ze gebruiken hun autoriteit niet, omdat ze gebrek hebben aan geloof. ‘Heb je dan geen geloof?’, vraagt Hij.
Wanneer wij gaan beseffen dat we autoriteit hebben in de hemelse gewesten, dan zijn we in staat om dezelfde dingen te doen die Jezus deed (Joh.14:12) En dat is Zijn verlangen, dat Zijn kinderen daarin gaan uitstappen. Als je het nooit gaat proberen, zul je het nooit merken. Maar als je gaat spreken tegen de dingen, de omstandigheden, de situaties, de demonische machten achter mensen, die je dwars zitten, dan gaan we dingen zien veranderen. Dan zwijgt de storm, dan wordt de wind (wind is een ander woord voor geest, kan dus ook boze geest zijn) gemuilkorfd en kan dus hetgeen kwaad meer doen en zal, met de staart tussen de benen moeten wijken voor de Naam van Jezus. Ik wil groeien in autoriteit, in spreken met gezag, door de kracht van de Heilige Geest, Die in mij woont. Jij ook?

(eerder verschenen op 30 juli 2017]

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s.——————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s