Verliezen en vinden


Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen omwille van Mij en om het Evangelie, die zal het behouden. Want wat zal het een mens baten als hij heel de wereld wint en aan zijn ziel schade lijdt? Of wat zal een mens geven als losprijs voor zijn ziel? — Marcus 8:35-37

Gods genade, gered worden is gratis, maar een discipel, een volgeling van Jezus willen zijn, kost je alles, zelfs je leven. Dat leven voor jezelf willen houden kan je zelfs je doel doen missen.

Bij het lezen van deze tekst galmt meteen het derde wapen uit Op.12:11 door mijn hoofd, je leven niet liefhebben tot in de dood. Dat is nogal wat, dat is wat anders als kerkje spelen en een lauwe, onderduikboot christen zijn. Dat is alles op willen geven voor Hem. En o ja, we zingen het wel vaker in de kerk (toen het nog kon), ‘Heer ik geef U mijn hart, ik geef U mijn ziel, ik leef alleen voor U’, of, voor de ouderen onder ons: ‘Heer ik geef me aan U volkomen, leg mijn al hier voor U neer’,maar als puntje bij paaltje komt…. houden we toch toch nog wel graag iets voor onszelf.

Toch is dit de zelfopofferende liefde die we bij Jezus zagen en die Hij dus van ons, Zijn volgelingen, ook verwacht. Het is misschien wel lastig om je nu af te vragen wat je zou doen, als je voor een brandende oven stond, zoals die drie vrinden van Daniël, of je zou mogen kiezen om je hoofd te behouden en Jezus te verloochenen, of Hem belijden en dan weten dat het zwaard zal vallen.

Ik denk dan maar aan het verhaal van Vader Ten Boom, die tegen Corrie zei toen ze hem ernaar vroeg, dat je het kaartje van de trein pas nodig hebt voor het instappen. Maar het gaat wel om je intensie.

Wil je Hem volgen, wat het ook kost?

(Een duimpje betekent ‘JA’)

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. as. In Rotterdam——————————————————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s