Eensgezind


Maak dan mijn blijdschap volkomen, doordat u eensgezind bent, dezelfde liefde hebt, één van ziel bent en één van gevoelen. Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf.Filippenzen 2:2-3

Lezen: Filippenzen 2:1-5

Eenheid in de kerk is wel eens het onbeantwoorde gebed van de Here Jezus genoemd. In Johannes 17 noemt Hij de eenheid de voorwaarde waarop de wereld zal weten dat God Hem gezonden heeft.

Ook hier vinden we de oproep van Paulus om eensgezind te zijn, met dezelfde liefde (tot God en tot elkaar), dezelfde bezieldheid en hetzelfde van gevoelen. Dat is ontzettend belangrijk. Want Jezus leert ons ook dat een koninkrijk dat in zichzelf verdeeld is, geen stand kan houden. De duivel heeft die uitspraak ook gehoord en zaait verdeeldheid bij de vleet. We vinden altijd wel dingen waar we het met elkaar niet over eens zijn. Belangrijke of minder belangrijke dingen. En weet je, dat mag ook best. Iedereen is anders.

Maar wanneer we allemaal de Here Jezus kennen als onze Heiland en Verlosser, dan is Hij onze basis voor eenheid. Zonder het volbrachte werk aan het kruis kunnen we niet één zijn, wil ik ook niet één zijn. Hij is ons fundament. Maar vandaar uit kunnen we over heel veel verschillende dingen anders denken, als we de ander maar niet onze mening als enig zaligmakend door de strot duwen. Wanneer iemand op een bepaalde manier God ervaart moeten we oppassen dat we dat niet meteen als dogma neerzetten en als richtlijn zodat we de ander verketteren als hij die ervaring niet heeft gehad. God gaat met iedereen een eigen weg, omdat ook ieder mens uniek is.

Belangrijk is dat onze neuzen dezelfde kant op staan en dat begint met de gezamenlijke gemeenschap met de Heilige Geest (vers 1) Dat is onze bron van eenheid. Dan kunnen we ook elkaar liefhebben, hetzelfde verlangen hebben en voor hetzelfde doel gaan. Als we met elkaar eenparig iets begeren, dan zal het ons gegeven worden, belooft Jezus. Als we het verlangen hebben dat mensen worden gered, en daar gezamenlijk voor op de bres gaan staan, dan zal dat ook gebeuren.

Hand in hand, houder aan schouder de strijd aanbinden om de satan en zijn rijk te vermorzelen, in eenheid. Niet lettend op je eigen gelijk, maar juist luisteren naar de ander en die hoger achten dan jezelf. Zoals de Here Jezus dat deed. Alleen vanuit die gezindheid kunnen we dat. Zullen we er samen voor gaan?

(eerder verschenen op 16 november 2016]

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws
——————————————————————————————————————————————————————
De hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL. Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap Kijk op https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=88B22805C063E0EA!3482&ithint=file%2cdocx&authkey=!AAgr3FistES-VK0 of onze website
https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s