Vergeving van zonden


Laat het u dan bekend zijn, mannenbroeders, dat door Hem aan u vergeving van de zonden verkondigd wordt en dat ieder die gelooft, door Hem gerechtvaardigd wordt van alles waarvan u door de wet van Mozes niet gerechtvaardigd kon worden. — Handelingen 13:38-39 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hand. 13:15-39

Paulus komt aan in Antiochie en mag, maar Joods gebruik, een woord van bemoediging spreken als gast in de synagoge. En ja, als je Paulus het woord geeft, dan mag je het evangelie verwachten. En dat brengt hij ook, onomwonden, duidelijk en helder, voor een ieder die het horen wil en zelfs voor hen die het niet horen willen.

En de kern van het Evangelie, het goede nieuws is, dat we nu al vergeving van zonden ontvangen en dat we ons daar niet voor uit de naad hoeven werken, maar dat we het gratis ontvangen, als een geschenk, want dat is genade!

Je komt mensen tegen, als je op straat evangeliseert, die denken, ook in het christelijk geloof, dat je naar de hemel gaat omdat je het goed gedaan hebt. En als je sterft dan mag je hopen dat de weegschaal naar de goede kant doorslaat, zo niet dan heb je pech. Hoe we daar in geslaagd zijn dat beeld bij mensen er in te pompen is mij een raadsel, want het is net zo misleidend als de islam, die dat ook denkt en iedere andere religie. En ja, als je dat denkt dan is geloven een religie. Maar God heeft een hekel aan religie. Waar Jezus mee overhoop lag tijdens Zijn leven waren de religieuze leiders uit die tijd, en Hij was te vinden bij de tollenaren, de hoeren en de zondaren.

Maar wij ontvangen vergeving van alles wat we verkeerd hebben gedaan door ons geloof. Als we in de Here Jezus geloven, Hem hebben aangenomen als onze Redder en Verlosser, dan zijn al onze zonden vergeven. Ook al probeert de aanklager je ze telkens weer in herinnering te brengen, ze zijn weg, in de zee van vergetelheid geworpen, achter Gods rug. Schoongewassen door het bloed van Jezus. De offers in het Oude Testament konden de zonden alleen maar bedekken, maar het bloed van Jezus wast ons en er is geen spoortje meer van te ontdekken.

Dat, lieve mensen is het evangelie van de Opgestane Heiland, wie gelooft zal gered zijn, ís gered. En van daaruit gaan we een ander leven leiden en worden we geheel anders.

Als we de boel omdraaien krijgen we een en al frustratie en eigen gerechtigheid en religie. Maar God wil relatie, omdat Hij zoveel van ons houdt. Ook van jou, wees gezegend vandaag.

(eerder verschenen op 27 oktober 2019)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem da;meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=88B22805C063E0EA!3482&ithint=file%2cdocx&authkey=!AAgr3FistES-VK0 of onze website
https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s