Eensgezind


Maar ik roep u ertoe op, broeders, door de Naam van onze Heere Jezus Christus, dat u allen eensgezind bent in uw spreken, + en dat er onder u geen scheuringen zijn, maar dat u hecht aaneengesmeed bent, één van denken en één van gevoelen. 1 Kor.1:10

Lezen: 1Kor.1:10-17

Het moet toch voor de Here God verschrikkelijk zijn dat Zijn kerk, gemeente, zo ontzettend verdeeld is. Het geeft ook zo’n verwrongen beeld af aan de wereld, de mensen die Hem (nog) niet kennen. In het hogepriesterlijk gebed noemt de Here Jezus juist die eenheid als het kenmerk waardoor de wereld zal erkennen dat de Vader Hem gezonden heeft.

Maar het kan wel! In augustus 2018 zijn we bij de Power and Love School geweest en, opnieuw, toegerust om het evangelie nog krachtiger te brengen. We waren met zo’n 1500 man, met maar één doel: Jezus verhogen en Hem verkondigen aan een verloren en stervende wereld. Hij was het dan ook, Die, samen met de Vader en de Zoon, centraal stond, in iedere boodschap, die we hoorden. En mensen gingen de straat op, die elkaar niet kenden en van verschillende denominaties waren, met dat doel. Heerlijk om te zien dat het kan.

In september 2018 kwamen alle evangelische- en pinksterkerken van Rotterdam bij elkaar voor een dag van verootmoediging, om in eenheid Gods aangezicht te zoeken en te verootmoedigen. Geweldig, dat zet iets in beweging in de geestelijke wereld.

We zullen onze strijdbijlen moeten begraven en onze geschilpunten moeten inslikken, willen de wereld bereiken met dat kostbare, rijke en volle evangelie van onze opgestane Heiland. Niet zoeken wat scheidt, maar wat bindt.

Dan zal de wereld zien dat de Here Jezus door de Vader gezonden is, tot verlossing van allen, die dreigen verloren te gaan. Dat is een hele verantwoording, die we met elkaar dragen. Er hangen mensenlevens vanaf!

(eerder verschenen op 1 september 2018)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen!
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s