Bouw Zijn troon


Maar U bent heilig, U troont op de lofzangen van Israël. Op U hebben onze vaderen vertrouwd, zij hebben vertrouwd en U hebt hen bevrijd. Tot U hebben zij geroepen en zij zijn gered, op U hebben zij vertrouwd en zij zijn niet beschaamd. — Psalmen 22:4-6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 22

Wie? David, de dichter van deze Psalm

Wat? Heeft het moeilijk, omdat hij God niet ervaart op dat moment, maar weet toch dat God de Enige is die uitreding kan bieden, zoals Hij in het verleden ook gedaan heeft. De Here Jezus neemt deze uitroep over aan het kruis

Waar? Op de lofzangen van Israel, Zijn volk. Daar troont Hij op. Daarom is lofprijzing en aanbidding zo belangrijk, omdat we dan God’s troon bouwen

Waarom? Omdat God in het verleden ook bewezen heeft betrouwbaar te zijn en uitredding te geven.

Wanneer? Wanneer de vaderen vertrouwden, werden zij bevrijd, toen zij riepen, werden zij gered en toen zij vertrouwden werden zij niet beschaamd. Resultaten uit het verleden bieden garantie voor nu!

Waarvoor? Soms lijkt God ver weg en ervaren, voelen wij Hem niet. Maar ons geloof is niet alleen gebouwd op gevoel, hoe belangrijk dat ook is. Ons geloof is bovenal gebouwd op het Woord en het getuigenis van de Heilige Geest in ons.

Waartoe? Heb je soms dat gevoel? Ga Hem loven en prijzen, dan bouwt Hij Zijn troon in je hart en voel je Hem weer heel dicht bij. Een lofoffer is pas een offer als het je moeite kost, dus je niet happy voelt. Lofprijzing doorbreekt dat en dan kan de zon, de Zoon, weer gaan schijnen.

Gebed: Jezus, wij verhogen U, wij erkennen U als Heer. U ben hier, in ons midden, Heer en onze losprijs geeft U eer. Als wij aanbidden bouw Uw troon, als wij aanbidden, bouw U troon, als wij aanbidden, bouw U troon, Kom, Heer Jezus en neem Uw plaats (opwek. 237)

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

(eerder verschenen op 14 november 2014)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen!
——————————————————————————————————————————————————————
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s