Last dragen


Draag elkaars lasten, en vervul zo de wet van Christus. Want als iemand denkt iets te zijn, terwijl hij niets is, bedriegt hij zichzelf. — Galaten 6:2-3


Lezen: Galaten 6:1-10

Ik moest, bij het lezen van deze tekst, meteen weer aan een van de wijze uitspraken van mijn moeder denken: ‘Als niets tot iets komt, berg je dan maar’. Nu zij er niet meer is, zijn haar uitspraken nog kostbaarder dan ze al waren. En ze had ook heel vaak gelijk. Je ziet het om je heen. Mensen krijgen een positie, ook in een gemeente, en meteen liggen trots en macht op de loer. Het spreekwoord van de sterke benen en de weelde is ook hier van toepassing.

Maar wanneer wij ons laten leiden door de Heilige Geest, waar het hier nog steeds over gaat en weten dat we alleen maar door genade behouden zijn en de dingen van en voor God kunnen doen, zijn we altijd bereid om elkaars lasten te dragen.

Het woord wat hier voor lasten is gebruikt duidt ook een zwaarte aan, zodanig als in een positie. Dat betekent dus, aan de ene kant, dat we mee moeten helpen in de gemeente Gods om daar de dingen te doen en dat niet aan de dominee, kerkenraad, voorganger of oudsten moeten overlaten. anderzijds betekent het ook dat zij niet alles alleen moeten willen doen en ook dingen uit handen geven.

Het dienen van God is niet weggelegd voor een select groepje, maar voor de hele gemeente. Efeze 4 zegt ook, dat het de taak van de vijfvoudige bediening is, om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon. Kortom we moeten met elkaar de klus klaren. En dat kunnen we als we beseffen dat we uit onszelf niets zijn, maar in Christus alles kunnen, door de Heilige Geest die in ons woont. En voor wie gelooft is niets onmogelijk, zei Jezus tenslotte zelf. Mat. 17:20

Dus laten we op elkaar letten, ook op oudsten en voorgangers, laten we afrekenen met trots en hoogmoed, daar ging satan aan ten onder en laten we acht slaan op elkaar, het elkaar niet moeilijker maken dan het al is, sterker nog, het elkaar lichter maken. Dat heet te werk gaan als een team: Together Eachone Achieves More: Samen bereiken, ieder van ons, meer!

(Overigens de last waar vers. 5 het over heeft is een ander woord in het Grieks en betekent vracht, lading (zoals van een schip) Zadel dus een ander niet op met de dingen die je zelf op je hals gehaald heb, zou je kunnen zeggen. Draag de gevolgen van je daden)Last dragen – Opfrisser
https://preachingdrummer.wordpress.com/2016/02/11/last-dragen/

(Eerder verschenen op 11 februari 2016)

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s