Rijke mate


Maar toen de goedertierenheid van God, onze Zaligmaker, en Zijn liefde tot de mensen verschenen is, maakte Hij ons zalig, niet op grond van de werken van rechtvaardigheid die wij gedaan zouden hebben, maar vanwege Zijn barmhartigheid, door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwing door de Heilige Geest. Die heeft Hij in rijke mate over ons uitgegoten door Jezus Christus, onze Zaligmaker. Titus 3:4-6

Lezen: Titus 3:3-9

We zijn gered, zalig geworden, door onze Redder en Verlosser, Zaligmaker, de Here Jezus Christus. Het was God in Zijn oneindige liefde, dat Hij zijn Zoon zond, opdat iedereen die in Hem gelooft is gered.

Als we ons bekeren, worden we opnieuw geboren in Gods Koninkrijk. Het gevolg daarvan is dat we ons laten dopen, door onderdompeling, het bad van de wedergeboorte, de bijbelse volgorde. We worden gered, niet om wat we doen of gedaan hebben,, maar vanwege zijn barmhartigheid, Zijn genade, die voor ieder mens beschikbaar is.

God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat allen worden gered. Iedereen is dus uitverkoren om gered te worden, onze response op dat aanbod van genade bepaalt de plaats waar we de eeuwigheid doorbrengen….

Dan worden we vernieuwd door de Heilige Geest, niet door eigen inspanning, want dat is gedoemd om te mislukken. Nee, het is de Heilige Geest Die ons vernieuwd en gaat doen lijken op Jezus, weer niet omdat we dat verdienen, maar vanwege Gods genade. Het is naar de mate wij Hem toelaten, hoe Hij ons kan veranderen. We hebben niet een klein Heilig Geestje, Hij is in rijke mate over ons uitgestort.

Toen ik dit schreef stortte er een enorme regenbui neer over Dordrecht , die alles en iedereen doordrenkte, terwijl het zonnetje erdoorheen scheen. Zo gaat de Heilige Geest te werk, Hij is in rijke mate over ons uitgestort en verlicht ons, door de Zon der Gerechtigheid. Zet dan geen paraplu ☔️ op, maar ga er in en laat je doordrenken, doorweken, helemaal drijfnat, van Zijn glorie.

Ja Heer, stort over mij uit, meer en meer! Opdat ik leef voor Uw glorie. Gebruik mij, Heer, voor Uw Glorie!

(Eerder verschenen op 19 Augustus 2017)

Meer van Uw glorie – Courage Band

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 

‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
De  hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!
 
——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan geldende regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s