Gods stem verstaan


Mijn schapen horen Mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij. En Ik geef hun eeuwig leven; en zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken. Johannes 10:27-28

Lezen: Joh.10: 1+15 en 25-30

Iedere gelovige kan Gods, of zo je wilt, Jezus stem verstaan. Als je een schaapje bent van Zijn kudde behoort dat gewoon tot de privileges, die je ontvangen hebt op het moment dat je je hart voor Hem opende en Hem uitnodigde bij Je binnen te komen. Zo eenvoudig is het.

Maat hoe leert een schaapje de stem van de Herder te herkennen? Door jezelf te oefenen naar Hem te luisteren. Als je nooit naar Hem luistert, zul je dus niet Zijn stem kunnen verstaan. Ik weet nog heel goed dat we een seminar hadden op de Bijbelschool bij br. Jan Zijlstra over het verstaan van de stem van God. En ik, met mijn traditionele achtergrond, dacht nog: dat zal wel zweverig worden of zo”. Maar ik vergeet nooit meer zijn eerste woorden: ‘Tenzij je de Schrift kent, zul je nooit Zijn stem verstaan’

Zo klaar als een klontje en waarom is dat? Omdat God ook in de Schrift spreekt. En Hij zal dus nooit tegen Zijn eigen Woord ingaan. En, met Kerst nog vers in onze gedachten, weten we dat het Woord vlees geworden is. Jezus spreekt dus in het Woord!

Zijn stem leren verstaan is dus een kwestie van oefenen en oefenen en oefenen…! En toetsen aan de schrift! Veel mensen, die belandt zijn (geweest) in sektarische stromingen zouden dat bespaard kunnen zijn gebleven als ze Zijn stem hadden verstaan!

En je kunt Hem leren herkennen in je stille tijd, je moment met intimiteit met God. Want ons bidden moet niet alleen een afraffelen van ons gebedslijstje zijn, maar er moet ook ruimte zijn om te luisteren naar wat Hij tot je zegt, nee dan is het niet de harde stem van ‘Jazeker, de Hypotheker,’ maar Zijn zachte stille stem, die liefdevol tegen je spreekt!

En wat een troost en zekerheid mogen we putten, zeker aan het begin van 2021: niemand zal ons uit Zijn hand roven, als je eenmaal de keus voor Jezus hebt gemaakt zijn Zijn beschermende handen om je heen. Dat wil niet zeggen dat er geen narigheid meer komt, maar het eeuwige leven heb je en niemand pakt je dat gratis geschenk meer af!

Opwekking 245 https://youtu.be/Z2vWRGyUVJw

——————————————————————————————————————————————————————-Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: 
Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com
——————————————————————————————————————————————————————-
de hele wereld tot discipelen maken in één generatie? Dat lukt je niet alleen, maar het zou zomaar bij jou kunnen beginnen. Doe mee met OPERATIE SNEEUWBAL.  Een training in Bovennatuurlijk Discipelschap  Kijk op https://www.arbeidersindeoogst.nl/operatie-sneeuwbal en meld je aan!

——————————————————————————————————————————————————————
De eerst volgende Schatzoeken zal DV 13 februari zijn, Schatzoeken-Valentine, uiteraard ook onder voorbehoud van de dan gekeenden regels van het RIVM. Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-valentine-131952350031

Een gedachte over “Gods stem verstaan

  1. Arie, hartelijk dank voor je tijd om dit te doen. Zelfs de herhalingen vormen nieuwe antwoorden op de realiteit van de dag. Gods levende Woord blijft nieuw door alles heen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s