Bruiloft


En ik hoorde zoiets als een geluid van een grote menigte en als een gedruis van vele wateren en een geluid als van zware donderslagen: Halleluja, want de Heere, de almachtige God, is Koning geworden. Laten wij blij zijn en ons verheugen en Hem de heerlijkheid geven, want de bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt. En het is haar gegeven zich met smetteloos en blinkend fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen. Openbaring 19:6-8 (Herziene Statenvertaling)

Zoals de vaste lezers van de Opfrisser wel weten, schrijf ik niet zoveel over de wederkomst, opname, eindtijd en dat soort dingen. Ik hou me meer bezig met het hier en nu, met Gods Koninkrijk vandaag de dag. Dat is niet omdat ik niet in de wederkomst geloof of zo, en zeker niet omdat ik al geloof dat het al gebeurd is, zoals velen, die hetzelfde doen als ik, geloven.

Ik wil me bovenal verre houden van de vele, soms wel hele heftige en felle discussies, die er over dit onderwerp gaande zijn. Om je te helpen hier een beeld over te vormen, kan Jaap Kooi’s ‘Mijn visie op de eind tijd’ je wel helpen.

Maar vandaag is er de dagtekst van onze vrienden van http://www.dagelijkswoord.nl, die ik nog niet eerder behandeld heb, dus is het, zoals beloofd, tijd voor een verse Opfrisser.

Wat mij triggerde is de zinsnede uit de tekst, dan de bruid zich klaargemaakt heeft voor de bruiloft. Ze heeft een mooie bruidsjurk gekregen, van fijn, wit linnen, en dat zijn de gerechtigheden van de heiligen. Aangezien het een geschenk is, is er dus geen sprake van zwoegen en ploeteren om het goed te doen, maar moet je meer denken aan Jesaja 61:10, waar we de mantel der gerechtigheid aan krijgen, gerechtigheid, die we, uit genade, ontvangen hebben door het geloof in het volbrachte werk. Van linnen ga je niet zweten, dus geen eigengerechtigheid, maar een prachtig geschenk.

Ik denk dan meteen weer aan de gaven van de Geest, die iedere, Geestvervulde gelovige ontvangt bij de doop in de Heilige Geest en die ons dan in staat stelt om gerechtigheid te doen: het demonstreren van Gods koninkrijk!

Maar als ik naar de kerk van vandaag kijk, is zij dan als een bruid, die klaar is en wacht op de aankondiging dat de Bruidegom eraan komt? Nog niet gedoucht, laat staan opgemaakt en het haar netjes gekapt, nog in haar ochtend jas, misschien wel geeuwend en klagend, dat ze het zo zwaar heeft, nog chagerijnig omdat ze is wakker gemaakt. En al roepen dan al vele mensen, nu in coronatijd dat Jezus terug moet komen en snel zal komen. Ik denk dat Hij wacht tot vrouwtje kerk zich eens klaarmaakt op de bruiloft en als bruidsschat de vele zielen, die nu nog verloren gaan, heeft bereikt en het koninkrijk heeft binnengebracht, in de kracht van de Heilige Geest, want het evangelie van het Koninkrijk moet eerst aan de gehele wereld zijn verkondigd, en dan pas zal het einde zijn, heeft Jezus Zelf geprofeteerd. Dan hebben we nog al wat te doen, voor het feestje komt.

Vandaag maar beginnen dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s