Niets minder dan Zijn tegenwoordigheid


Toen zei hij tegen Hem: Als Uw aangezicht niet meegaat, laat ons dan van hier niet verdertrekken. Want hoe moet het anders bekend worden dat ik genade gevonden heb in Uw ogen, ik en Uw volk? Is het niet daardoor dat U met ons meegaat? Daardoor zullen wij, ik en Uw volk, afgezonderd zijn van alle volken die er op de aardbodem zijn. — Exodus 33:15-16

Het lijkt er hier wel een beetje op dat we het bij God te bont kunnen maken. Na weer de zoveelste aanvaring van het volk Israël, op weg naar het Beloofde Land zegt God tegen Mozes dat Hij het voor gezien houdt en niet meer met het volk zal meegaan.

Dat wordt Mozes toch te gortig en hij weigert gewoon te vertrekken zonder de tegenwoordigheid van God. Als U niet meegaat, dan blijven wij ook hier. Hij durft nogal, best brutaal eigenlijk, maar hij gaat nog verder. Hij daagt God uit. Hoe zullen ze het anders weten dat U Uw volk uit Egypte hebt geleid.

Maar God wordt niet boos, Hij gaat in op Mozes verzoek, of eigenlijk weigering. Want Mozes wil niet verder zonder de tegenwoordigheid van God. Zijn aanwezigheid is hem zo dierbaar, de wolkkolom overdag en de pilaar van vuur in de nacht zijn nodig om het volk op de plaats van bestemming te brengen.

Zo zouden wij ook met niets minder genoegen moeten nemen dan met de tegenwoordigheid van God. Vandaag is het weer zondag en is er weer een dienst. Anders dan anders in coronatijd. Maar dan nog. We moeten met niets minder genoegen willen nemen dan met Zijn Aanwezigheid. En God wil wel, door Zijn Heilige Geest. Nee, Die komt niet als we maar hard genoeg roepen en schreeuwen, of muziek maken, Die komt op ons kinderlijk verlangen naar Zijn aanwezigheid. Het eenvoudige ‘Kom Heilige Geest’ was genoeg om een kerkschuddende opwekking te geven in Toronto. Je kunt vinden wat je ervan vindt, maar als God je aanraakt ben je nooit meer dezelfde!

Laten we ook vandaag, juist in deze tijd geen genoegen nemen met minder, dan Zijn tegenwoordigheid. Durven we het te zeggen: als U er niet bij bent vandaag, houden we geen dienst?

Neem met niets minder genoegen, jaag ernaar en verdrijf alle religie je samenkomst uit. Want als er iets Zijn tegenwoordigheid tegenhoudt is het dat wel!

Gezegende dienst, in de samenkomst of via de livestream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s