Eten en drinken


Want Ik heb de vermoeide ziel te drinken gegeven en elke treurig geworden ziel heb Ik met voedsel vervuld. Jeremia 31:25

Wat een geweldige belofte uit het bijbelboek Jeremia vandaag. Met Pinksteren vlak voor de deur en midden in de Corona crises is het voor iedereen onzeker wat er allemaal komen gaat. Hou je je baan, wordt alles duurder, ook nu er slachthuizen gesloten worden en noem maar op.

Wat hebben wij een geweldige troost, de Trooster Hemzelf, Die ons in alles, met raad en daad wil bijstaan. Die ons adviezen geeft, als we de tijd nemen om stil te zijn en naar Hem te luisteren. Juist ook in de dagelijkse dingen van het leven!

Er wordt in de HSV gesproken over eten en drinken, dat kan geestelijk zijn, en ontzettend nodig, maar het is ook heel praktisch de zorg voor iedere dag. En dat de vermoeide bij Hem moet zijn om kracht is geen nieuws, maar wel eens goed om weer te horen.

Leg je oor niet te luisteren bij allerlei negatieve gedachten en spinsels, maar leg je oor te luisteren bij de beloften uit Gods Woord en laat je troosten en bemoedigen door de Helper, de beste die er is, Die altijd bij je is en je nooit verlaat, die staat te wachten tot hij erbij geroepen wordt, de letterlijke vertaling van Parakleitos. Doe het dan ook, Hij wacht op je, want Zichzelf opdringen doet Hij niet, daar is Hij teveel gentleman voor. Waar wachten we dan nog op

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s