Kom tot inkeer


Kom dus tot inkeer en bekeer u, opdat uw zonden uitgewist worden en er tijden van verkwikking zullen komen van het aangezicht van de Heere, — Handelingen 3:19 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hand. 3:11-26

Dat was me wat. Die man die al sinds mensenheugenis bij de Schone Poort zat, verlamd en bedelend, was in 1 klap genezen. Petrus en Johannes waren langs komen lopen en hij had hun om een aalmoes gevraagd. In plaats daarvan had Petrus gezegd dat hij geen geld of goederen had, maar dat hij, wat hij had, aan hem zou geven: genezing! In de naam van Jezus de Nazoreer, sta op en wandel. En hij trok hem omhoog en de man liep!

En iedereen liep te hoop en Petrus grijpt de kans aan om de Blijde Boodschap te vertellen. Vol van de Heilige Geest, uiteraard. Verschuilden ze zich nog een paar weken geleden en hadden ze de deur op slot, nu spreken ze vrijmoedig een hele mensenmassa toe. Het verschil tussen wel of niet vervuld zijn met de Heilige Geest!

En hij windt er geen doekjes om!

Kom tot inkeer en bekeer u, opdat je zonden uitgewist worden, is zijn boodschap. Een boodschap van bekering aan religieuze Joden, ze waren tenslotte in de tempel. En hij noemt het bij naam: jullie hebben Jezus vermoord, jullie hebben om Barabbas gevraagd. Maar er is redding, kom tot inkeer en bekeer je, draai je 180 graden om. En als je dat doet, worden je zonden uitgewist.

Dat was de boodschap toen, dat is de boodschap nu. Een van de mooie dingen die je mag zeggen als je iemand tot Jezus hebt geleid is dat alles wat ze tot nu toe verkeerd hadden gedaan is schoongewassen door het bloed van Jezus. En niets wast schoner dan Zijn kostbaar bloed.

Als er dan nog zonden uit het verleden te binnen komen kan dat uit 2 bronnen komen. De eerste is dat de satan, wat aanklager betekent, je aanklaagt en je voelt je schuldig. Maar op grond van het vergoten bloed van Jezus mag je hem de deur wijzen, want ze zijn uitgewist.

Maar ook kan de Heilige Geest je nog dingen in gedachten brengen, waar je misschien nog iets recht moet zetten, mensen om vergeving vragen of dingen op een andere manier herstellen wat je door je zonden hebt kapot gemaakt. Zacheus betaalde iedereen terug, weet je nog? Maar de Heilige Geest doet je nooit schuldig voelen. Schuld komt van de aanklager en helaas helpen onze broeders en zusters hem ook nog wel een handje…

Maar vergeving is niet het enige wat je ontvangt, zegt onze tekst, er komen ook tijden van verkwikking. In die tijd waren de joden erg met zonden bezig, er moesten ook offers worden gebracht. Maar als je zondelast eenmaal van je afgenomen is, drukken ze niet meer op je. Je bent je last kwijt.

Maar ook de last van het leven kunnen we bij Jezus laten, Hij zegt toch dat we naar Hem toe mogen komen, als we vermoeid en belast zijn en Hij zal ons rust geven. Dat moeten we ze er ook wel laten en niet mee terug schouwen.

Komen tot Jezus heeft een totale verandering, transformatie tot gevolg. Een nieuwe mens, want als je Hem aangenomen hebt ben je nooit meer dezelfde.

Heb je dat nog nooit echt gedaan? Ga dan naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu! Stel het niet langer uit, vandaag is de dag!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s