Verheven


De HEERE is verheven boven alle heidenvolken, boven de hemel is Zijn heerlijkheid. — Psalmen 113:4 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 113

We dienen een machtige God, uniek in Zijn wezen, in Zijn handelen, in Zijn zijn, in Zijn openbaring. Niet alleen door Zijn Woord, maar ook door Zijn Zoon en door Zijn spreken tot ons en door ons. Want Hij is nog steeds een sprekende God en wij, Zijn schapen, kunnen Zijn stem verstaan (Joh.10:27)

Dat is niet veranderd, dat kan nog steeds, iedere gelovige is in staat om Gods stem te verstaan, door de Heilige Geest. Hoe weet je dat je een kind van God bent? ‘Deze Geest Zelf getuigt met onze geest dat we kinderen Gods zijn’, zegt Rom.8:16. Dus als je het weet heb je Zijn stem verstaan, zo eenvoudig is het. Hoe komt het dat veel gelovigen dan geen zekerheid hebben? Omdat de Heilige Geest op een zijspoor staat en niet de aandacht krijgt, die Hij verdient en daarmee Zijn werk niet kan doen….

Onze HERE, YHWH, die God die is en die er zal zijn, is verheven boven de heidenvolken. D.w.z. Hij is er niet alleen voor het Joodse volk, Hij is er voor iedereen, dus ook voor jou en mij. En boven de hemel is zijn glorie, Zijn heerlijkheid, Zijn kabod. En als Zijn heerlijkheid, Zijn zwaarte, want dat betekent het woord ook, over je komt dan kan het zijn dat je niet kan blijven staan, net zo min als de priesters dat konden toen Zijn heerlijkheid de tempel vervulde. (1Kon.8:11) Je valt dan, is de term, in de Geest.

Waarom de ene dat wel heeft en de ander niet, dat weet ik ook niet. Sommigen verzetten zich ertegen, anderen laten het over zich komen. Een goede vriend van ons zei altijd: mij gebeurt dat niet, totdat er iemand voor hem bad en ook hij onderuit ging. Het gaat niet om het vallen, het gaat om de vrucht. Ben je erdoor veranderd, is er iets in je gebeurd? Want je bent niet minder als het jou niet gebeurt, het gaat erom dat je vol bent van Hem en in vuur en vlam staat voor je Heiland, niet meer over Hem zwijgen kunt en je je mond opent om over Hem te spreken, no matter what.

Want, zegt het volgende vers, er is niemand zoals onze Heer en als je een ontmoeting met Hem hebt gehad, dan kan je er niet meer over zwijgen. Dat kon ook deze psalmist(e) niet. Er zijn mensen die denken dat Hannah, de moeder van Samuel deze psalm heeft geschreven, gezien ook het laatste vers. Zou zomaar kunnen. Want God is en blijft nog steeds de God van wonderen, ook om de onvruchtbaren vruchtbaar te maken, daar kan ik van getuigen, meerdere malen. Want Hij is zo goed! Dan kan je toch niet meer over Hem zwijgen?!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s